Follow us

Το παιδί πάει φέτος κατασκήνωση για πρώτη φορά- Θα τα καταφέρει μόνο του;

MissBloom TEAM
κατασκηνωση

Θα τα καταφέρει το παιδί πρώτη φορά στην κατασκήνωση μόνο του; Να είστε σίγουροι πως ναι! Φανταστείτε πόσες νέες δυνατότητες αναπτύσσει ένα παιδί όταν πηγαίνει κατασκήνωση.

Γιατί είναι σημαντικό ένα παιδί να πάει κατασκήνωση;

Στην κατασκήνωση το παιδί θα μάθει να είναι αυτόνομο, υπεύθυνο, θα αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες και ομαδικό πνεύμα, θα κατακτήσει τεχνικές και σωματικές δεξιότητες, θα πάρει αποφάσεις, θα μάθει να αναλαμβάνει ευθύνες και θα κάνει νέες φιλίες. Θα χτίσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του, θα μάθει να εμπιστεύεται τους άλλους αλλά και τις ικανότητες του ενώ παράλληλα θα ανακαλύψει καινούριες, θα έρθει σε επαφή με τη φύση και θα εκτονωθεί με σωματικά παιχνίδια.

Πότε μπορεί να πάει ένα παιδί κατασκήνωση; Συνήθως ένα παιδί ηλικίας 6 – 7 ετών μπορεί να πάει κατασκήνωση αρκεί να είναι ώριμο συναισθηματικά, να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται και να μπορεί να αποχωριστεί τους γονείς του.

Τι να κάνετε: Εάν θέλετε το παιδί σας να πάει κατασκήνωση αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

Επιλέξτε το σωστό camp

Σίγουρα θα εξετάσετε τις δραστηριότητες, το πρόγραμμα και την εκπαιδευτική προσέγγιση αλλά πάνω από όλα εξετάστε τη νομιμότητα, την ύπαρξη ιατρικής περίθαλψης, την ασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής επισκεπτόμενοι το χώρο της κατασκήνωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ