Follow us

Ένα σχόλιο σε photo της Μαρίας Μπακοδήμου με μαγιό μας προκάλεσε να μιλήσουμε για τις #κοπλιμεντοπροσβολές

Ο εμπνευστής του σχολίου συνέδεσε στην ίδια πρόταση τη λέξη "τελειότητα" και τη λέξη "ηλικία".

μπακοδημου

Η Μαρία Μπακοδήμου πόσταρε μία φωτογραφία με μαγιό από τις διακοπές της. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστούν κάτω από το post της τα emoji με τις καρδιές, τις φωτιές και τα ενθουσιώδη σχόλια. Απλά καθημερινά πράγματα δηλαδή, στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι που εμφανίστηκε εκείνο το σχόλιο που με ιντρίγκαρε. Ο εμπνευστής του σχολίου συνέδεσε στην ίδια πρόταση τη λέξη "τελειότητα" και τη λέξη "ηλικία". Συγκεκριμένα έγραψε: "Για την ηλικία σας αγγίζετε την τελειότητα".

Να, μία ωραία #κοπλιμεντοπροσβολή. Ή αλλιώς μία ευγενική προσβολή. Σερβιρισμένη μέσα από ένα δήθεν κολακευτικό σχόλιο. Έλα, όλοι έχουμε ακούσει παρόμοιες.

Είσαι όμορφη στο πρόσωπο.

Αν χάσεις/ πάρεις λίγα κιλά θα είσαι μία κούκλα.

Καλά από σώμα, σκίζεις!

Για την ηλικία σου, είσαι μία χαρά.

Τι έκανες σήμερα και φαίνεσαι τόσο φρέσκια/ ανανεωμένη/ ξεκούραστη;

Εσύ που δεν έχεις στήθος/ ύψος/ καμπύλες κ.τ.λ ντύνεσαι πιο εύκολα.

Μπράβο σου που αφήνεις το μωρό και βγαίνεις έξω. Σε χαίρομαι, εγώ δεν το έκανα.

Κάτι άλλαξες και φαίνεσαι πολύ ωραία/ chic/ κομψή.

Η λίστα των συγκεκαλυμμένων προσβολών είναι ανεξάντλητη όσο και η φαντασία εκείνων που τις αγαπούν. Και σχεδόν πάντα σχηματίζουν στα χείλη σου το ίδιο αμήχανο χαμόγελο. Τελικά πρέπει να χαρείς ή να νευριάσεις. Εγώ θα έλεγα να διασκεδάσεις, επιστρατεύοντας τι άλλο;- το χιούμορ σου και τον αυτοσαρκασμό σου. Και αν το δεις και από την ανάποδη, κάποιες φορές ένα αιχμηρό σχόλιο μπορεί να σε πάει ένα βήμα παρακάτω, ενώ από την κολακεία κανείς δεν έχει βγει ποτέ κερδισμένος. Γιατί και τα κολακευτικά σχόλια που διαβάζουμε κάθε τόσο κάτω από τις αναρτήσεις μας, μεταξύ μας τώρα, πόσο έχουν βάση με την πραγματικότητα ή πόσο εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν;

Όπως άλλωστε έχει γράψει ο Σαίξπηρ αιώνες πριν στο έργο του "Τίμων ο Αθηναίος": "Όποιος ευχαριστιέται με την κολακεία έχει αξία για τον κόλακα"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr