Follow us

Το κόλπο που σου δείχνει αν είσαι αφυδατωμένη | Διαρκεί 5 δευτερόλεπτα

Και όμως αυτό το viral hack λειτουργεί και θα σου δείξει αν όντως είσαι αφυδατωμένη.

MissBloom TEAM
αφυδατωση iStock

Με τους καλοκαιρινούς καύσωνες να βρίσκονται προ των πυλών, η ενυδάτωση είναι ύψιστη προτεραιότητα. Ωστόσο, μπορεί να εκπλαγείς αν ανακαλύψετε ότι τρεις στους τέσσερις ενήλικες στην Αμερική είναι αφυδατωμένοι, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH).

Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να σε οδηγήσει σε συμπτώματα όπως κόπωση, ζάλη, ξηρό δέρμα και πονοκεφάλους. Η σωστή ενυδάτωση υποστηρίζει διάφορες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πέψης, της κυκλοφορίας και της ρύθμισης της θερμοκρασίας. Όταν είσαι αφυδατωμένη, το σώμα σου δυσκολεύεται να εκτελέσει αυτές τις ενέργειες και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανιστούν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσεις αν λαμβάνεις αρκετά υγρά, ένα γρήγορο κόλπο πέντε δευτερολέπτων για να δεις αν είσαι αφυδατωμένη έχει γίνει viral στο TikTok και plus αυτή η μέθοδος υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Το viral hack των 5 δευτερολέπτων

Στο βίντεο του TikTok, ένας άντρας τσιμπάει το δέρμα στο πίσω μέρος του χεριού του και λέει: "Πίεσε το δάχτυλό σου ακριβώς εδώ, και αν ξαναγυρίσει προς τα κάτω, είσαι ενυδατωμένη". Προσπαθεί ξανά, αλλά το δέρμα του δεν γυρνάει στην αρχική του μορφή, υποδεικνύοντας ότι είναι αφυδατωμένος.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ