Follow us

Μύθοι και αλήθειες για την επείγουσα αντισύλληψη

Οι μύθοι γύρω από την επείγουσα αντισύλληψη που πρέπει να καταρριφθούν

MissBloom TEAM
χάπι της επόμενης ημέρας iStock

Το χάπι της επόμενης ημέρας είναι αρκετά γνωστό, όμως υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από αυτό, τις συνέπειες και το τι θα ακολουθήσει μετά την αγωγή του.

Αρχικά πότε πρέπει να πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας; Εάν είχες σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, εάν έσπασε το προφυλακτικό ή εάν ξέχασες να πάρεις το αντισυλληπτικό σου χάπι, μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μία απρόβλεπτη εγκυμοσύνη παίρνοντας το ellaOne®, το χάπι της επόμενης ημέρας. Το ellaOne® θα πρέπει να λαμβάνεται το συντομότερο δυνατόν, αλλά μπορεί να ληφθεί έως και πέντε ημέρες (120 ώρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Σχετικά με το εάν θα επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητά σου, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η λήψη επείγουσας αντισύλληψης μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη γονιμότητά σας. Στην πραγματικότητα, η γονιμότητά σας επανέρχεται τόσο γρήγορα μετά τη χρήση επείγουσας αντισύλληψης που συνιστούμε τη χρήση μίας αντισυλληπτικής μεθόδου φραγμού (όπως προφυλακτικό ή διάφραγμα) μέχρι την επόμενη περίοδό σας.

Το χάπι της επόμενης ημέρας θα επηρεάσει την ωορρηξία μόνο για τον τρέχοντα κύκλο σας. Στην επόμενη περίοδό σας, ο καταμήνιος κύκλος σας θα επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Μάλιστα, κάτι ακόμη που τονίζεται είναι ότι το χάπι της επόμενης ημέρας σας καλύπτει μόνο για τη συγκεκριμένη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Εάν έρθετε εκ νέου σε επαφή μετά τη λήψη επείγουσας αντισύλληψης, θα πρέπει να χρησιμοποιείς μία μέθοδο αντισύλληψης φραγμού μέχρι την έναρξη της επόμενης περιόδου σου. Από εκεί και έπειτα, θα πρέπει να βρεις μία μέθοδο τακτικής αντισύλληψης που λειτουργεί για σένα ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα στο μέλλον.

Το ellaOne® μπορείς να το βρεις στο κοντινότερο σου φαρμακείο και να ρωτήσεις ό,τι άλλη απορία έχεις τον φαρμακοποιό σου.

Μύθοι και αλήθειες για την επείγουσα αντισύλληψη

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας επιχορηγείται από την εταιρία ΒΙΑΝ και έχει ενημερωτικό και προωθητικό χαρακτήρα, δε συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή για τη χρήση ενός προϊόντος. Συμβουλευτείτε το Γιατρό ή το Φαρμακοποιό σας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.
Να μην χρησιμοποιείται: σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα, σε εγκυμοσύνη, μαζί με σκεύασμα επείγουσας αντισύλληψης που περιέχει λεβονοργεστρέλη, σε σοβαρό άσθμα υπό γλυκοκορτικοειδή. Το ellaOne προορίζεται μόνο για περιστασιακή χρήση και δεν
πρέπει να χρησιμοποιείται ως τακτική μέθοδος αντισύλληψης. Δεν αποτρέπει την εγκυμοσύνη σε κάθε περίπτωση.
Επικοινωνία για ιατρικές πληροφορίες, ασφάλεια και ποιότητα σχετικά με το ellaOne στην Ελλάδα.

Για να αναφέρετε μια ανεπιθύμητη ενέργεια ή άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, παράπονα ποιότητας, καθώς και για ερωτήσεις σχετικά με ιατρικές πληροφορίες (πληροφορίες προϊόντος) μπορείτε να καλέσετε: (+30) 210 8009111 (24ωρη γραμμή) ή να αποστείλετε ηλεκτρονική αλληλογραφία στην διεύθυνση: pvvnx@vianex.gr .
Χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνείτε απευθείας με την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, η οποία είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος / διανομέας στην Ελλάδα, υπεύθυνος για τη φαρμακοεπαγρύπνηση και τις ιατρικές πληροφορίες και ενεργεί ως υπεύθυνος
επεξεργασίας για τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε.
Τα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να παρέχετε χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα σας στην προστασία
δεδομένων, επικοινωνία με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε ή περισσότερες πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο που είναι διαθέσιμος εδώ: https://www.vianex.gr/confidentiality
Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε είναι υπεύθυνη μόνο για προσωπικά δεδομένα που παρέχονται στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου και όχι για οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρήσης του παρόντος ιστότοπου (π.χ. προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από cookies).

VI-24317-ELLAONE-07/2024

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ