Follow us

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συμβούλευσαν να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας

MissBloom TEAM
EllaOne iStock

Έζησα την εφηβεία μου στις αρχές των '00s, ναι είμαι μία περήφανη millenial, τότε που η Britney Spears έβγαινε δημόσια και διατυμπάνιζε ότι είναι παρθένα και ότι περιμένει τον κατάλληλο για να κάνει πρώτη φορά σεξ. Με το μεγαλύτερο αστέρι παγκοσμίως να δηλώνει κάτι τέτοιο, και όλους τους υπόλοιπους να προσπαθούν να καταλάβουν αν λέει αλήθεια ή είναι απλά διαφημιστικό κόλπο, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πώς μεγάλωσα εγώ αλλά και οι συνομήλικοί μου. Δεν έφταιγαν οι γονείς, ίσως ούτε και η ίδια η κοινωνία. Το σεξ στα '90s και '00s μπορεί να ήταν κουλ για τον κινηματογράφο, όχι όμως και για τους έφηβους. Ή για να γίνω πιο ακριβής: Το σεξ υπήρχε παντού εκείνα τα χρόνια, αλλά η ελληνική οικογένεια απέφευγε την κουβέντα όπως ο διάολος το λιβάνι. Το αποτέλεσμα, ήταν σκόρπιες γνώσεις από περιοδικά και φίλους, οι οποίες τελικά περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό. Ναι, το σεξ θεωρούνταν ταμπού και όποιος το έκανε, καλύτερα να μην το έλεγε και πολύ.

Τα χρόνια πέρασαν, το διαδίκτυο έκανε την εμφάνισή του και ένα ένα τα ταμπού και οι προκαταλήψεις άρχισαν να καταρρέουν. Επιτέλους οι γονείς μιλούσαν απενoχοποιημένα στα παιδιά τους γι' αυτό που έτσι κι αλλιώς μοιραία κάποια στιγμή θα γνώριζαν. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συζήτησαν τις μεθόδους αντισύλληψης με λεπτομέρειες – ας μην ξεχνάμε τέλη του '80 και τη φοβερή έξαρση του HIV -, οπότε οι boomers γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες του σεξ χωρίς προφύλαξη και ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμοι να παροπλίσουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η μέρα που παραλίγο να αλλάξει η ζωή μου

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που ήμουν από τους τυχερούς που έστω και αργά κατάφερα να συζητήσω για τα συγκεκριμένα θέματα με πρόσωπα που εμπιστευόμουν και αγαπούσα. Νιώθω ακόμα περισσότερο ευγνώμων, που τη δύσκολη στιγμή της ατυχίας κατά τη σεξουαλική πράξη, είχα αρκετές γνώσεις ώστε δεν φοβήθηκα να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας. Το ellaOne®, αυτό μου πρότειναν - συγκεκριμένα η αγαπημένη μου θεία που ήταν περισσότερο σαν φίλη μου - και αυτό εμπιστεύτηκα, μου άλλαξε τη ζωή, ή μάλλον τη διατήρησε όπως ακριβώς ήταν – δεν ήθελα να αλλάξει κάτι άλλωστε -. Με μία σχέση που θα την έλεγε κανείς περισσότερο εφηβική χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μέλλον, το σενάριο του να αποκτήσω μωρό φάνταζε τουλάχιστον εφιαλτικό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήγα στο φαρμακείο και ζήτησα το ellaOne® , το οποίο είναι το κορυφαίο χάπι της επόμενη μέρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν χρειάζεται συνταγή.

Στην αρχή είχα πολλές απορίες και μεγάλη δυσπιστία. Διάβασα όμως προσεκτικά και γρήγορα οι αμφιβολίες μου διαλύθηκαν. Για να γίνω σαφής, με τη λήψη του ellaOne®, δεν γίνεται άμβλωση, κάτι που πολύς κόσμος αγνοεί, απλώς αναστέλλεται η ωρίμανση των ωαρίων και άρα η έμμηνος ρύση. Επιπλέον, το ellaOne®, δεν μου δημιούργησε καμία παρενέργεια, κάτι που φοβόμουν, ενώ δεν επηρέασε στο ελάχιστο τη γονιμότητά μου – είμαι μητέρα μίας μικρούλας η οποία ήρθε εντελώς φυσιολογικά -.

Τυχερή μες στην ατυχία μου

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου: Τα λεπτά που ακολούθησαν τη λήψη του χαπιού, ήταν περίεργα για την ψυχολογία μου. Ένιωσα ανεύθυνη και ότι βάζω τον οργανισμό μου σε μία επίπονη και αχρείαστη διαδικασία. Μεγάλο λάθος. Στην ουσία δεν υπάρχει καν διαδικασία. Απλώς η έμμηνος ρύση καθυστερεί και άρα δεν υπάρχει ωάριο για να γονιμοποιηθεί. Σαν να έχεις καθυστέρηση όπως μπορεί να συμβεί σε περιόδους έντονου στρες ή με τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Για την ιστορία, δεν αντιμετώπισα καμία διαταραχή στον κύκλο μου.

Σήμερα, κάποια χρόνια αργότερα, δεν μετανιώνω στιγμή για την απόφαση μου εκείνο το αγχωμένο βράδυ Παρασκευής. Αφενός γιατί πιθανότατα να μην είχα την όμορφη οικογένεια που έχω τώρα και αφετέρου γιατί μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις όχι μόνο στην ψυχολογία και τη ζωή των γονέων αλλά και του ίδιου του παιδιού.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συμβούλευσαν να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας επιχορηγείται από την εταιρία ΒΙΑΝ και έχει ενημερωτικό και προωθητικό χαρακτήρα, δε συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή για τη χρήση ενός προϊόντος. Συμβουλευτείτε το Γιατρό ή το Φαρμακοποιό σας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.
Να μην χρησιμοποιείται: σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα, σε εγκυμοσύνη, μαζί με σκεύασμα επείγουσας αντισύλληψης που περιέχει λεβονοργεστρέλη, σε σοβαρό άσθμα υπό γλυκοκορτικοειδή. Το ellaOne προορίζεται μόνο για περιστασιακή χρήση και δεν
πρέπει να χρησιμοποιείται ως τακτική μέθοδος αντισύλληψης. Δεν αποτρέπει την εγκυμοσύνη σε κάθε περίπτωση.
Επικοινωνία για ιατρικές πληροφορίες, ασφάλεια και ποιότητα σχετικά με το ellaOne στην Ελλάδα.

Για να αναφέρετε μια ανεπιθύμητη ενέργεια ή άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, παράπονα ποιότητας, καθώς και για ερωτήσεις σχετικά με ιατρικές πληροφορίες (πληροφορίες προϊόντος) μπορείτε να καλέσετε: (+30) 210 8009111 (24ωρη γραμμή) ή να αποστείλετε ηλεκτρονική αλληλογραφία στην διεύθυνση: pvvnx@vianex.gr .
Χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνείτε απευθείας με την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, η οποία είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος / διανομέας στην Ελλάδα, υπεύθυνος για τη φαρμακοεπαγρύπνηση και τις ιατρικές πληροφορίες και ενεργεί ως υπεύθυνος
επεξεργασίας για τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε.
Τα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να παρέχετε χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα σας στην προστασία
δεδομένων, επικοινωνία με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε ή περισσότερες πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο που είναι διαθέσιμος εδώ: https://www.vianex.gr/confidentiality
Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε είναι υπεύθυνη μόνο για προσωπικά δεδομένα που παρέχονται στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τον αριθμό τηλεφώνου και όχι για οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρήσης του παρόντος ιστότοπου (π.χ. προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από cookies).

VI-24318-ELLAONE-07/2024

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ