Follow us

Born Social | Η Μαίρη Ταλαιπώρου ξέρει πώς θα φέρεις το καλοκαίρι στο ποτήρι σου

Μυστικά και συνταγές για να ζήσεις την απόλυτη #Schweppesbornsocial εμπειρία, όπως μόνο μία βραβευμένη bartender γνωρίζει.

schw

Είναι καλοκαίρι, έξω σκάει ο τζίτζικας και εσύ δε μπορείς να μείνεις σπίτι για κανέναν λόγο. Και όταν μένεις, τη βγάζεις στο μπαλκόνι μόνη ή με φίλους. Not bad at all, ούτε αυτό. Ναι, αλλά τι πίνετε; Χρειάζεστε κάτι ελαφρύ, καλοκαιρινό και κυρίως σούπερ δροσιστικό ειδικά για τα βράδια εκείνα που η θερμοκρασία δε λέει να πέσει με τίποτα.

Βάσει των παραπάνω, δύο είναι οι επιλογές θα μου πεις και θα έχεις δίκιο: Είτε να τη βγάλετε με παγωμένο νερό είτε με παγωμένο νερό... Μέχρι φυσικά να αλλάξεις γνώμη και να βάλεις τις φυσαλίδες στη ζωή σου, δοκιμάζοντας το ολοκαίνουργιο Schweppes Pink Tonic Style που αφενός μπορεί να καταναλωθεί σκέτο αφετέρου μπορεί να απογειώσει οποιαδήποτε εκδοχή ενός G&T. Στην ουσία, πρόκειται για ένα ανθρακούχο style tonic προϊόν με γεύση μύρτιλλο και μαύρο φραγκοστάφυλο με χαμηλές θερμίδες που δε σαμποτάρει το άτιμο το summer body που -ας το παραδεχτούμε- πού και πού μας προβληματίζει.

Βέβαια, επειδή προσωπικά όπου ακούω πολλά κεράσια κρατάω μικρό καλάθι, ζήτησα από τη βραβευμένη bartender & head brand ambassador του Schweppes Μαίρη Ταλαιπώρου να εξηγηθεί και να εξηγήσει τι ισχύει πραγματικά, καθώς όλα αυτά, εύκολα στα αυτιά μας ακούγονται ως #toogoodtobetrue παρά #bornsocial εμπειρία που ήρθε για να μας κάνει εύκολη τη ζωή.

Born Social | Η Μαίρη Ταλαιπώρου ξέρει πώς θα φέρεις το καλοκαίρι στο ποτήρι σου

"Το Schweppes μας προσφέρει απλόχερα bubbling εμπειρίες, για πάνω από 200 χρόνια. Το δε Schweppes Pink Tonic Style, δεν περιέχει κινίνη για αυτό και το λέμε style tonic - σκοπός μας είναι να δίνουμε νέες προτάσεις στην παρασκευή cocktails. Ως bartender θα σου πω ότι τα premium προϊόντα είναι αληθινά εργαλεία για εμάς. Τonic style με εσπεριδοειδή, υψηλή ανθράκωση και crispy φυσαλίδα μπορεί να αναβαθμίσει οποιαδήποτε εκδοχή ενός G&T. Εγώ προσωπικά εκτιμώ σαν επαγγελματίας να έχω επιλογές όταν θέλω να εξυπηρετήσω κάποιον. Για παράδειγμα, να έχω την πικρή γεύση του τόνικ, χωρίς την κινίνη αλλά και με γεύση φρούτων. Δηλαδή να υπάρχει πάντα επιλογή για κάτι νέο, κάτι καινοτόμο. Ακόμα και για εκείνους που προτιμούν ένα easygoing aperitivo με αλκοόλ ή free, γενικά για όλους εκείνους που αγαπούν τα ποτά τους πληθωρικά. Είναι ωραίο να έχεις επιλογές με βάση τα φρούτα", λέει η Μαίρη όσο ετοιμάζει μερικά cocktails που μπορούμε όλοι εύκολα να ετοιμάσουμε στο σπίτι μας.

Για να τα φτιάξεις, δε χρειάζεσαι πολλά υλικά· ανάλογα με το ποτό που προτιμάς ως βάση, "παίζεις" με τις γεύσεις και τα αρώματα που προσδίδουν τα Schweppes Pink Tonic Style, Pink Grapefruit και Tonic Water και είσαι πανέτοιμη. Από την άλλη, αν έχεις αποβάλλει το αλκοόλ μια για πάντα από τη ζωή σου, μπορείς εννοείται να τα σερβίρεις σκέτα συνοδεύοντάς τα με φρούτα εποχής ή το αγαπημένο σου πλατώ τυριών/αλλαντικών και να αφήσεις τις φυσαλίδες να κάνουν όλη τη δουλειά για εσένα. Από εμάς, είναι ναι σε όλα!

Τσέκαρε τις προτάσεις του Schweppes παρακάτω και... cheers my dears!


Pink GnT

SCHWEPPES

Συστατικά

  • 40ml Τζιν
  • 15ml Λικέρ elderflower
  • Schweppes Pink Tonic Style
  • 2 σταγόνες Orange Bitters
  • Ξερά φύλλα δάφνης για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Σε ποτήρι σωλήνα προσθέτεις τις αναλογίες όπως αναγράφονται, ανακατεύεις καλά, προσθέτεις πάγο σε κύβους και απογεμίζεις με Schweppes Pink Tonic Style. Γαρνίρεις με 2 ξερά φύλλα δάφνης.

Smokey Rickey

SCHWEPPES

Συστατικά

  • 40ml Βότκα
  • 10ml Mezcal
  • 20ml Lemon cordial
  • Schweppes Pink Grapefruit
  • μία φλούδα γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Σε ποτήρι σωλήνα προσθέτεις τις αναλογίες όπως αναγράφονται, ανακατεύεις καλά, προσθέτεις πάγο σε κύβους και απογεμίζεις με Schweppes Pink Grapefruit. Γαρνίρεις με μία φλούδα γκρέιπφρουτ.

Για το lemon cordial:

Ανακατεύεις σε ένα πλαστικό δοχείο 1kg ζάχαρης, 900ml χυμό λεμονιού, 250ml νερό μέχρι να διαλυθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Το αποθηκεύεις στο ψυγείο και το χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.


GnT Reborn

schw

Συστατικά

  • 50ml London Dry Gin
  • 40ml Vanilla & Citrus Cordial
  • Schweppes Tonic Water
  • 3 φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ποτήρι σωλήνα προσθέτεις τις αναλογίες όπως αναγράφονται, ανακατεύεις καλά, προσθέτεις πάγο σε κύβους και απογεμίζεις με Schweppes Tonic Water. Γαρνίρεις με 3 φρέσκα φύλλα μέντας.

Για το Vanilla & Citrus cordial:

Ανακατεύεις σε ένα πλαστικό δοχείο 350ml σιρόπι βανίλιας, 500ml νερό & 15gr κιτρικό οξύ μέχρι να διαλυθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Το αποθηκεύεις στο ψυγείο και το χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. www.apolafste.ypefthina.gr


*Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το εστιατόριο Vittoria Gati (Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr