Πώς ξαφνικά βρεθήκαμε εκτοπισμένοι από το ελληνικό καλοκαίρι;

Πότε γίναμε "ανεπιθύμητα σώματα" στον τόπο των αναμνήσεών μας; Πότε το ελληνικό καλοκαίρι έγινε άπιαστο όνειρο για εμάς τους Έλληνες;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι τρεις μήνες που περνούν και χάνονται, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία ζωής. Είναι το καταπραϋντικό που έχεις ανάγκη για να αντέξεις όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Είναι το φάρμακο που σε κρατά ζωντανό γιατί το περιμένεις. Είναι σαν θεραπεία που κάνεις προγραμματισμένα και που λειτουργεί πάντα χαρίζοντας σου το είδος της απαραίτητης ανανέωσης που δεν μπορείς να βρεις σε κανένα νεόκτιστο spa της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μπορεί η Ελλάδα να φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα της λίστας των πιο ελκυστικών τουριστικών προορισμών και των χωρών που ανέκαμψαν γρηγορότερα από την πανδημία, όμως οι Έλληνες φαίνεται να ακολουθούν… αντίστροφη πορεία, αδυνατώντας να κάνουν διακοπές στον ίδιο τους τον τόπο.

Κάθε φορά που ο ελληνικός τουρισμός "πηγαίνει καλά", οι ευκαιρίες των Ελλήνων για διακοπές σε κάποιο από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, και κυρίως στα νησιά, γίνονται όλο και λιγότερες.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου έχω ακούσει τόσους πολλούς ανθρώπους να δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα έξοδα των διακοπών, στις οποίες είχαν τόσο πολύ επενδύσει συναισθηματικά. Αυτό είναι που λένε η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης ή μιας μεσαίας τάξης που αντιλαμβανόταν τον εαυτό της ως τέτοια μέχρι που οι περιστάσεις απλώς τον φτωχοποίησαν.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr