Follow us

Η ικανότητα να ευτελίζουμε κάθε τραγική ιστορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας

Η μοίρα κάθε τραγικής υπόθεσης που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι προδιαγεγραμμένη.

ΛΥΤΡΑΣ

Η μοίρα κάθε τραγικής υπόθεσης που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι προδιαγεγραμμένη. Κάποιοι θα επιχειρήσουν να τη δουν/ σχολιάσουν/ αναδείξουν με σοβαρότητα και κάποιοι απλά θα την ευτελίσουν.

Το ίδιο συμβαίνει με το περιστατικό του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από το σύζυγό της και δικηγόρο Απόστολο Λύτρα. Η δήλωση του Αλέξη Κούγια περί "ανδρικών χαρακτηριστικών" του θύτη, οι λυγμοί της Τατιάνας Στεφανίδου στην ανάγνωση της κατάθεσης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και η τοποθέτηση της Ζήνα για τη "χτισμένη καριέρα που καταστρέφεται" είναι ένα μικρό, πολύ μικρό δείγμα, της αδυναμίας να διαχειριστούμε με την ανάλογη σοβαρότητα ένα θέμα όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα του σήμερα. Kαι αν αυτά γίνονται στην τηλεόραση που έχει περάσει στην εποχή της πολιτικής ορθότητας, φαντάσου τι γίνεται στα social media. Το έλα να δεις.

Η "υπεραγάπη" του κακοποιητή

Ο καθ'ομολογίαν κακοποιητής ισχυρίστηκε ότι υπεραγαπά τη σύζυγό του στις δηλώσεις του μπροστά στην κάμερα. Μετάνιωσε και θα πάει σε ψυχολόγο. Αυτό κάνουν και οι περισσότεροι κακοποιητές μετά από έναν ξυλοδαρμό. Μπορεί να κλάψουν, να ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη, να ορκιστούν ότι θα επισκεφτούν ειδικό, ότι δεν θα το ξανακάνουν. Και πολλές από τις γυναίκες που υφίστανται αυτή την τρομοκρατία, μένουν. Και κάποιες μητέρες, πονούν περισσότερο για τα τραύματα που έχουν ανοίξει στις ψυχές των παιδιών τους, παρά για εκείνα στο σώμα τους και στη δική τους ψυχή. Σε αυτές τις οικογένειες, υπάρχουν και καλές ημέρες. Που τα θύματα ελπίζουν ότι κάτι θα αλλάξει. Δεν αλλάζει όμως. Και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους, έτσι άδικα και παιδιά μένουν χωρίς τη μητέρα τους.

Μα πού να πάω;

Ακόμα και αν δεν έχεις πού να πας σήμερα, αύριο θα βρεις. Αν δεν υπάρχει άνθρωπος να σε στηρίξει, δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις οικογένεια, δεν έχεις χρήματα, φύγε, τρέξε. Γιατί το πιο σημαντικό για να υπάρξει η επόμενη ημέρα είναι να παραμείνεις σήμερα ζωντανή.

Δίκτυο δομών για γυναίκες – θύματα βίας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ