Follow us

Η καλύτερη μέρα για να αγοράσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Όχι τίποτα δηλαδή, οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί.

MissBloom TEAM
αεροπορικα εισιτηρια iStock

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά και μια οικονομική πρόκληση. Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις μεταξύ των ταξιδιωτών είναι: ποια ημέρα είναι φθηνότερη για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων; Αυτό το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην ψηφιακή εποχή, όπου τα περισσότερα εισιτήρια αγοράζονται διαδικτυακά.

Με τις τιμές να κυμαίνονται συνεχώς λόγω διαφόρων παραγόντων, γνωρίζοντας τις φθηνότερες ώρες αγοράς μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον προϋπολογισμό σας. Στρατηγικές για να βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Οι ημερομηνίες υψηλής ζήτησης, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές και οι διακοπές γενικότερα, τείνουν να έχουν σημαντικά υψηλότερες τιμές. Σε αυτές τις περιόδους, η ζήτηση για πτήσεις εκτοξεύεται στα ύψη, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών. Επομένως, εάν ο στόχος σου είναι η εξοικονόμηση, είναι καλύτερα να προγραμματίσεις τα ταξίδια σου εκτός αυτών των εποχών.

Επίλεξε να ταξιδέψεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την εύρεση φθηνών πτήσεων είναι η επιλογή της ημέρας της εβδομάδας που θα ταξιδέψεις. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πετούν τα σαββατοκύριακα για λόγους εργασίας ή προσωπικής ευκολίας. Ωστόσο, οι πτήσεις τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι συνήθως φθηνότερες. Η χαμηλότερη ζήτηση αυτές τις ημέρες μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένους ναύλους, προσφέροντας μια ευκαιρία για ευέλικτους ταξιδιώτες.

Αγόρασε αρκετά νωρίτερα

Η κράτηση πτήσεων αρκετά νωρίτερα είναι μια γνωστή στρατηγική για εξοικονόμηση χρημάτων. Οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν συχνά χαμηλότερες τιμές για όσους κάνουν κράτηση μήνες πριν. Είτε πρόκειται για πτήση εσωτερικού είτε για διεθνή πτήση, ο προγραμματισμός εκ των προτέρων μπορεί να σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ