Roberto Rossellini | Είπε: "βγάζω βόλτα τα σκυλιά" και εγκατέλειψε την Anna Magnani για την Ingrid Bergman

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης εγκατέλειψε τα πάντα για την "Σουηδή απατεώνισσα", όπως την χαρακτήριζε η Anna Magnani

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο Roberto Rossellini, ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους του ιταλικού νεορεαλιστικού κινηματογράφου γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906 και πέθανε στις 3 Ιουνίου 1977.

Ένας χαρισματικός άνθρωπος με έντονη προσωπική ζωή ο οποίος ερωτεύτηκε δύο σπουδαίες γυναίκες του κινηματογράφου. Την Anna Magnani και την Ingrid Bergman.

Ο Roberto Rossellini, στην ταινία "Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη", το 1945, σκηνοθετεί την Anna Magnani με τέτοιο τρόπο που γίνεται ο καθρέφτης του πόνου τον οποίο γεννάει ο πόλεμος. Η Anna Magnani ήρθε στη Ρώμη παιδί, μαζί με τη γιαγιά της, και μεγάλωσε σε μία ιδιαίτερα φτωχή συνοικία της πόλης. Η ερωτική ζωή της σφραγίστηκε από τη σχέση της με τον Roberto Rossellini. Εκείνη τον αγάπησε βαθιά. Εκείνος, την εγκατέλειψε για τη Σουδηέζα ηθοποιό Ingrid Bergman.

Η ταινία του Roma Cittα aperta (Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη, 1945) είναι μία από τις πιο γνωστές και σημαντικές ταινίες του ιταλικού ρεαλιστικού κινηματογράφου.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη της Έβδομης Τέχνης, ενώ παράλληλα διέδωσε με τον καλύτερο τρόπο το Ιταλικό Σινεμά σε όλο τον κόσμο, μέσα από τα μοναδικά του έργα. Το φιλμ "Στρόμπολι Γη του Θεού" (Stromboli - 1950), αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Rossellini, έχοντας ως πρωταγωνίστρια του, την αγαπημένη Ingrid Bergman.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr