Follow us

"Δεν ήμουν γυμνή, απλά δεν είχα ρούχα πάνω μου"| Η Josephine Baker έσπασε τους κανόνες της showbiz

Η αμφιφυλόφιλη ντίβα που τα έβαλε με τον ρατσισμό.

MissBloom TEAM
baker via Wikimedia Commons

Η Josephine Baker ήταν αμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια. Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες του μιούζικ-χολ, με μεγάλη καριέρα στο Παρίσι, γνωστή με τα προσωνύμια "Μαύρο Μαργαριτάρι" και "Κλεοπάτρα της Τζαζ".

Γεννήθηκε ως Freda Josephine McDonald στις 3 Ιουνίου 1906 στο Σεντ Λούις της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και βρήκε αποκούμπι στο χορό. Το 1925, σε ηλικία 19 ετών, σάλπαρε για το Παρίσι προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Είχε προλάβει να κάνει δύο βραχύβιους γάμους, έναν σε ηλικία 13 ετών και τον δεύτερο σε ηλικία 15 ετών, με τον Willy Baker, το επώνυμο του οποίου κράτησε έκτοτε.

Σχεδόν αμέσως γνώρισε επιτυχία στο Παρίσι, με την παράσταση "Νέγρικη Επιθεώρηση", όπου ξεχώρισε για τον λάγνο χορό της και τις ημίγυμνες εμφανίσεις της, που καθήλωναν το ανδρικό κοινό. Στη συνέχεια έγινε πρωταγωνίστρια του θρυλικού καμπαρέ "Φολί Μπερζέρ" και του μιούζικ-χολ "Καζινό ντε Παρί", όπου τραγούδησε για πρώτη φορά τη μεγάλη επιτυχία της "J' ai deux amours" ("Έχω δύο αγάπες"), που έγραψε ειδικά γι’ αυτήν ο Γάλλος συνθέτης Vincent Scotto.

Η Josephine Baker γνώρισε επιτυχία και στον κινηματογράφο κι έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη μαύρη ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε ταινία και συγκεκριμένα στη "Ζουζού" του Marc Allégret. Το 1937 έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα, όταν παντρεύτηκε, για τρίτη φορά, με τον Γάλλο βιομήχανο Jean Lion. Ο γάμος τους κράτησε ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ