Follow us

Η τραγική ζωή της Τina Turner | Η κακοποίηση του Ike, η αυτοκτονία του γιου της, οι δικοί της φόβοι

Η βασίλισσα της ροκ με την ατίθαση κόμη και την μοναδική ενέργεια έφυγε σαν σήμερα, σε ηλικία 83 ετών.

MissBloom TEAM
tina

Η Anna Mae Bullock, όπως είναι το κανονικό της όνομα μεγάλωσε στο Nutbush, του Tennessee. Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1939. Κόρη δύο μεροκαματιάριδων, των Floyd και Zelma Bullock. Όταν η Άννα, αργότερα Τίνα, ήταν 10 ετών, η μητέρα της άφησε την οικογένειά της και το σπίτι της, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ο μπαμπάς της Τίνα τελικά "την έκανε" κι αυτός, αναγκάζοντας αυτήν και την μεγαλύτερη αδελφή της, Alline, να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και βιαστικά από την ηλικία τους. Ανατράφηκαν από τη γιαγιά τους, και όταν αυτή πέθανε έφτασαν στο Σαιντ Λούις, όπου είχε εγκατασταθεί η αποξενωμένη μητέρα τους.

Αλλά αυτά ήταν μόνο η αρχή των δύσκολων στιγμών για το κοριτσάκι που θα μεγάλωνε για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στον κόσμο, με τις υψηλότερες πωλήσεις δίσκων. Ενώ ζούσε στο Σεντ Λούις, η Τίνα και η αδελφή της, σύχναζαν σε κλαμπ R&B στην περιοχή. Μια νύχτα στο Club Manhattan συναντήθηκε με τον άντρα που θα ερχόταν να προκαλέσει μεγάλη αγωνία και πόνο στη ζωή της: τον Ike Turner.

Η σχέση της Τina Turner με τον μετέπειτα σύζυγό της και μουσικό Ike, που την κακοποιούσε, την έκανε ιδιαίτερα επιφυλακτική όσον αφορά στις σχέσεις. Αλλά στα απομνημονεύματά της, με τίτλο "My Love Story", η ντίβα της μουσικής περιγράφει την δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα – και πώς της έσωσε την ζωή, κυριολεκτικά.

Στην αρχή, ο Ike ήταν τρυφερός και συναισθηματικός, αλλά η συμπεριφορά του προς τους άλλους ήταν εξαιρετικά επιθετική. Ήταν θέμα χρόνου να στραφεί αυτή η επιθετικότητα και στην γυναίκα του. Η πρώτη αφορμή του δόθηκε όταν η Τίνα θέλησε να σταματήσει τη συνεργασία τους. O Ike έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση: χτύπησε την Τίνα στο πρόσωπο με ένα καλαπόδι για τα παπούτσια. Η Τίνα, παρ’ όλα αυτά, δεν τον εγκατέλειψε. Παντρεύτηκαν το 1962 στο Μεξικό, αλλά οι ξυλοδαρμοί συνεχίστηκαν. Στην αρχή ο Ike σημάδευε τα πλευρά της Τίνα, για να κρύβονται πιο εύκολα οι τραυματισμοί. Αργότερα, όμως, έχασε κάθε συστολή. Η Τίνα χρειάστηκε πολλάκις να ανέβει στη σκηνή με σπασμένη μύτη και μαυρισμένα μάτια. "Ήθελε να φαίνονται οι τραυματισμοί. Αυτό ήταν το πιο ντροπιαστικό απ’ όλα".

Ήταν μόλις το 1985, περίπου μία δεκαετία αφότου εγκατέλειψε τον Ike για πάντα, όταν γνώρισε τον επόμενο σύζυγό της, Erwin Bach. Παρόλο που ήταν 16 χρόνια μικρότερός της, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. "Ήμουν λίγο άτακτη εκείνη την περίοδο" γράφει η 78χρονη Τina Turner. "Μια μέρα είπα στον εαυτό μου: θα του την πέσω. Τον κοίταξα – τόσο όμορφος με το Lacoste μπλουζάκι του, το τζιν παντελόνι του και τα μοκασίνια χωρίς κάλτσες – και του ψιθύρισα, "Έrwin, όταν έρθεις στην Αμερική, θέλω να μου κάνεις έρωτα". Με κοίταξε σαν να μην μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του. Ούτε εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχα ξεστομίσει".

Παρά την φήμη της ως παγκόσμια σούπερ σταρ, η Τurner παραδέχεται ότι πάλευε συχνά με την αυτοπεποίθησή της όταν δεν βρισκόταν στο επίκεντρο.

"Δεν ήμουν ποτέ μία από αυτές τις γυναίκες που έπρεπε να κάνουν σεξ οπωσδήποτε. Υπήρχαν περίοδοι που δεν είχα κάνει σεξ για έναν χρόνο, για να είμαι ειλικρινής. Μην γελάτε, αλλά ήμουν πάντα λίγο νευρική στο να ξεκινήσω μια σχέση με έναν άνδρα επειδή δεν ήξερα πως θα αντιδρούσε στην θέα της περούκας μου. Όσο μου άρεσε η ομορφιά και η ευκολία που μου έδινε, πάντα φοβόμουν να γνωρίσω έναν άνδρα που μπορεί να είχε πρόβλημα αν έμπλεκε ερωτικά με την Τίνα, με τα πλούσια μαλλιά και τα λαμπερά κοσμήματα, αλλά όταν ξυπνούσε, θα έβλεπε μπροστά του την Άννα Μέι. Κι αν απογοητευόταν με τον πραγματικό μου εαυτό;".

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ