Follow us

"Σταύρο Μπαλάσκα, μήπως να πας εσύ στην κουζίνα σου;"

Δεν ακούγεται πολύ ωραίο, ε; Δεν πειράζει όμως αν είσαι γυναίκα! Ο Σταύρος Μπαλάσκας μας είπε μεταξύ άλλων πως είναι υποχρέωση των γυναικών από τη φύση να μαγειρεύουν εκείνες, κι όχι άντρες. Και μπορούν να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητα τους, με μέτρο βέβαια.

Μπαλασκας

Με αφορμή την γυναικοκτονία στο Μενίδι ήταν προσκεκλημένοι στο στούντιο της εκπομπής "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής και η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος. Αρχικά, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόσφατη γυναικοκτονία και την απαράδεκτη στάση του δολοφόνου που δήλωσε αρχικά πως δεν μετανιώνει για την πράξη του, την οποία απέδωσε στο γεγονός πως "δεν άντεχε να βλέπει τον νυν σύντροφο της πρώην συζύγου του να οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο". Όπως σημείωσε και η κ. Κανδαράκη μόνο και μόνο από αυτή τη φράση μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως θεωρούσε την πρώην σύζυγό του ένα αντικείμενο, όπως το αυτοκίνητο, αμφότερα δικά του.

Έπειτα αναφέρθηκε επίσης ο βιασμός της 27χρονης στον Ασπρόπυργο, αλλά και η επίθεση που δέχθηκε μια εργαζόμενη. Τότε, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής Ανθή Βούλγαρη είπε: "εμένα η απορία μου είναι, γιατί και στα απλά, καθημερινά βλέπω τον τρόπο που μιλάνε οι άντρες στις γυναίκες, τελικά η κοινωνία έχει δεχθεί την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα ή έχουμε γυρίσει πολύ πίσω;". Και πρόσθεσε: "το βλέπουμε στις δουλειές, στην καθημερινότητα, ίσως είναι εικονική πραγματικότητα ότι οι άντρες έχουν αποδεχθεί τη γυναίκα ως ίση".

"Έχουμε πάρα πολύ δρόμο σε αυτό" σημείωσε η ψυχολόγος. "Όταν με ρωτάνε "στο παρελθόν γιατί δεν τα βλέπαμε αυτά;", ναι γιατί στο παρελθόν η γυναίκα άνηκε στον πατέρα της και μετά στον σύζυγό της. Ήταν δρομολογημένα (τα πράγματα). Είχες την ατυχία να κάνεις κορίτσι; Άντε να την παντρέψεις έλεγαν, για να τελειώνουμε, κάπου να την δώσεις και να είναι σωστή σύζυγος και σωστή μάνα. Είναι πολύ βαθιά ριζικά κατάλοιπα, ακόμα και σήμερα χαίρονται αν γεννηθεί ένα παιδί αγόρι" είπε η κ. Κανδαράκη.

Τότε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος παρενέβη και σχολίασε: "Να πούμε ότι πολλές οικογένειες σήμερα μεγαλώνουν σωστά και τα αγόρια και τα κορίτσια".

"Ευτυχώς" είπε η κ. Κανδαράκη. ""Υπάρχει ελπίδα;", με ρωτάνε. Ναι υπάρχει και το βλέπω στους νέους μπαμπάδες που έρχονται και μου λένε η κόρη μου θέλω να ευχαριστηθεί τη θηλυκότητά της. Δεν είναι να την έχω κουκουλωμένη μην τυχόν και πάει με κάποιον ο γιος μου να πάει με όσες περισσότερες μπορεί, ενώ η γυναίκα αν μπορούσε να μείνει έγκυος με τον κρίνο, να μείνει" πρόσθεσε.

Τότε, σ' εκείνο ακριβώς το σημείο παρενέβη ο κ. Μπαλάσκας: "μέτρον άριστον σε αυτό, έχω κόρη εγώ, ώπα, παν μέτρον άριστον", κάνοντας δήθεν χιούμορ. Μα είναι ακριβώς σε τέτοιες στιγμές που αποκαλύπτεται τι πρεσβεύει ο καθένας.

Και συνέχισε η Ανθή Βούλγαρη δίνοντας ένα παράδειγμα που όλες μας έχουμε ζήσει: "Τι μαγείρεψες; Εσύ τι μαγείρεψες αγόρι μου;" είπε η παρουσιάστρια, λες και υπάρχει άγραφος νόμος ότι στο σπίτι μαγειρεύει πάντα η γυναίκα.

Τότε ο κ. Μπαλάσκας θέλησε να δώσει ένα παράδειγμα, προδίδοντας τις προκαταλήψεις του που δυστυχώς συντηρούνται στη σύγχρονη κοινωνία. Δήλωση που ίσως απηχεί και αντιλήψεις και άλλων ανδρών της αστυνομίας που καλείται υποτίθεται να μας προστατεύσει (θυμίζουμε τη φράση: "κυρία μου το περιπολικό δεν είναι ταξί" λίγο πριν δολοφονηθεί η Κυριακή).

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ