Follow us

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

MissBloom TEAM
ταινιες

Οι θερινοί ανοίγουν, οι πρώτοι μεγάλοι τίτλοι είναι έτοιμοι ν’ ανέβουν στις μαρκίζες των σινεμά και εμείς χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τα φετινά βράδια του καλοκαιριού. Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα όλων των ταινιών που πρόκειται να δούμε φέτος και παρακάτω τα must-see των επόμενων μηνών. Σημειώστε πως οι ημερομηνίες κυκλοφορίες ενδέχεται να αλλάξουν απροειδοποίητα.

Λανθιμομανία!

Θα επαναλάβουν, άραγε, το χαμό του πρόσφατου "Poor Things" οι φρέσκες "Ιστορίες Καλοσύνης" (30/5); Το δεύτερο χτύπημα του Γιώργου Λάνθιμου για το 2024 δείχνει πολλά υποσχόμενο, όχι μόνο επειδή θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του στα σινεμά, αλλά κι επειδή ξαναβρίσκει το σκηνοθέτη με αρκετούς παλιούς γνώριμους. Ο λόγος για τον για έκτη φορά συν-σεναριογράφο του Ευθύμη Φιλίππου ("Κυνόδοντας", "Άλπεις", "Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού", "Nimic") και την για τέταρτη φορά πρωταγωνίστριά του Emma Stone ("Η Ευνοούμενη", "Βληχή", "Poor Things"). Μαζί, στις "Ιστορίες Καλοσύνης", φτιάχνουν ένα τρίπτυχο με διαφορετικούς ήρωες, όπως: έναν άνδρα που προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό ο οποίος επανενώνεται με τη σύζυγό του που αγνοούνταν για μήνες και μια γυναίκα αποφασισμένη να μετατραπεί σε επιδραστικό πνευματικό ηγέτη.

Το καλοκαίρι του τρόμου

Οι horror ταινίες έχουν επιστρέψει ως μια αξιόπιστη κινηματογραφική επιλογή τα τελευταία χρόνια, κι έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το καλοκαιρινό πρόγραμμα των διανομέων. Η αρχή γίνεται στις 27/6 με την οσκαρική Lupita Nyong'o να πρωταγωνιστεί στο πρίκουελ "A Quiet Place: Day One", το οποίο εξιστορεί τα γεγονότα που μετέτρεψαν τη Γη σε "Ένα Ήσυχο Μέρος". Ακολουθεί το πολυαναμενόμενο σίκουελ "MaXXXine" (Τάι Γουέστ, 4/7), όπου η Μia Goth ενσαρκώνει την επιζώσα ηρωίδα του "X" και φέρελπι πορνοστάρ η οποία ζει πλέον το όνειρό της, μέχρις ότου εισβάλει στη ζωή της ένας κατά συρροήν δολοφόνος. Με έναν σίριαλ κίλερ τα βάζει και ο χαρακτήρας της Maika Monroe στο γεμάτο γρίφους "Longlegs" (Οζ Πέρκινς, 11/7), στο οποίο πρωταγωνιστεί επίσης ο πανταχού παρών Νicolas Cage.

Νέο… φουριόζο "Mad Max"

Η μεγάλη όσο και ανέλπιστη επιτυχία του ασυναγώνιστου "Δρόμου της Οργής", σχεδόν δέκα χρόνια πίσω, οδήγησε τον ακούραστο 79χρονο George Miller στην προσθήκη ενός ακόμα κεφαλαίου στο καταιγιστικό franchise του "Mad Max". Αυτήν τη φορά, όπως προδίδει ο τίτλος, το "Furiosa" (25/5) επικεντρώνεται στην ηρωίδα που συστήθηκε εντυπωσιακά με τη μορφή της Charlize Theron στο "Δρόμο της Οργής", αλλά εδώ ενσαρκώνεται νεαρότερη από την ταλαντούχα Anya Taylor-Joy. Η πλοκή της ταινίας στρέφεται γύρω από το πώς η Φουριόζα βρέθηκε μπλεγμένη στον πόλεμο ανάμεσα στην Ορδή των Μηχανόβιων του Πολέμαρχου Ντεμέντους και του τυράννου Αθάνατου Τζο, καθώς και για το πώς επιχειρεί να μείνει ζωντανή σε ένα μέρος που δίνει νέες διαστάσεις στην έννοια του αφιλόξενου.

Ο Kevin Costner στην ταινία της ζωής του

Ένα σχέδιο του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ Kevin Costner που βρισκόταν στα σκαριά για περισσότερα από τριάντα χρόνια μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα του, σε δύο μάλιστα μέρη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν με διαφορά μερικών εβδομάδων. Σε ρόλο ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο σταρ παρουσιάζει το μεγαλεπήβολο "Ορίζοντας: Ένα Αμερικανικό Έπος" 1 & 2 (27/6, 29/8) που φιλοδοξεί να επαναφέρει την αίγλη του γουέστερν στο ευρύ κοινό. Η δράση εκτυλίσσεται στο πέρασμα δεκαπέντε ετών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου (1861-1865), σκιαγραφώντας πώς ακριβώς οι πολιτείες κατάφεραν να γίνουν πραγματικά Ηνωμένες και, παράλληλα, το πέρασμα της χώρας από την παλιά στη νέα Δύση. Ο ίδιος ο Costner γνωρίζει καλά τόσο τους κανόνες του γουέστερν όσο και το πώς να απεικονίσει κινηματογραφικά την εν λόγω περίοδο, έχει εξάλλου υπογράψει το "Χορεύοντας με τους Λύκους" (1990) και τελευταία κλέβει την παράσταση στη σειρά "Yellowstone". Ο "Ορίζοντας", βέβαια, έρχεται και με χειροπιαστό προσωπικό ρίσκο. Όπως έκανε πρόσφατα ο Francis Ford Coppola, έτσι κι εκείνος έχει χρηματοδοτήσει με δικά του κεφάλαια την παραγωγή, θέλοντας έτσι να εκπληρώσει ένα κινηματογραφικό όνειρο ζωής.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ