Με τι να αντικαταστήσω την αμμωνία στα πασχαλινά κουλουράκια; Το υλικό που μπορείς να βάλεις στη συνταγή σου

Plus: Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Μπορεί να την χρησιμοποιούμε σπάνια, όμως το Πάσχα, η αμμωνία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα μας μιας και είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τα πασχαλινά κουλουράκια, που δίνει και γεύση σε αυτά. Ωστόσο, έχει πολύ έντονη μυρωδιά που πολλές φορές είναι ενοχλητική. Αν θέλεις να την αντικαταστήσεις στη συνταγή σου υπάρχει τρόπος. Με τι να αντικαταστήσω τη αμμωνία στα πασχαλινά κουλουράκια;

Η μαγειρική αμμωνία είναι ένα συστατικό σε σκόνη, που έχει παρόμοια δράση με το μπέικιν πάουντερ (χρησιμοποιείται για να φουσκώσουν οι ζύμες σε γλυκά και ψωμιά) και μπορείς να την αντικαταστήσεις με αυτό. Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr