Follow us

5 συμβουλές για την φροντίδα των ξηρών μαλλιών

Η περιποίηση που καλό είναι να ακολουθείς όταν νιώθεις θαμπά και ατίθασα τα μαλλιά σου.

MissBloom TEAM
ξηρά μαλλιά iStock

Αν παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα, θαμπά και ατίθασα, σημαίνει ότι υποφέρουν από ξηρότητα που οφείλεται στην έλλειψη ενυδάτωσης. Τα ξηρά μαλλιά δεν απορροφούν ούτε συγκρατούν αρκετή υγρασία για να διατηρήσουν την υφή και τη φωτεινότητά τους. Οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ξηρών μαλλιών, είναι:

- Η έλλειψη υγρασίας στο περιβάλλον ή όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, προκαλεί ξηρότητα στα μαλλιά, ενώ αυτά έχουν ανάγκη την υγρασία για να παραμείνουν απαλά και ενυδατωμένα.

- Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο ήλιος, ο αέρας, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών, προκαλώντας ξηρότητα.

- Η κακή διατροφή επηρεάζει επίσης την υγεία των μαλλιών. Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες, ο σίδηρος και τα ωμέγα3 λιπαρά, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά μαλλιά.

- Η συχνή χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling, μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα μαλλιά, κάνοντάς τα ξηρά και ταλαιπωρημένα.

- Οι χημικές επεξεργασίες όπως βαφές, ανταύγειες, και χημικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και φθορά της δομής των μαλλιών, εάν δεν γίνονται από επαγγελματίες με προσοχή και υπευθυνότητα.

Η επίδραση των παραπάνω παραγόντων μπορεί να καταστήσει τα μαλλιά σου ευαίσθητα και ξηρά. Η μόνη λύση για τη διατήρηση της όψης των μαλλιών σου είναι η σωστή φροντίδα τους που περιλαμβάνει την ενυδάτωση, την αποφυγή υπερβολικής θερμότητας και την προστασία από εξωτερικούς παράγοντες. Ας δούμε αναλυτικά, μερικές βασικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα των μαλλιών σου:

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ