Vanessa Williams | Η ωραιότερη γυναίκα των ΗΠΑ έγινε 60 ετών, απολαμβάνει τη ζωή και εξηγεί πώς δεν παγιδεύτηκε στη δόξα της

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια και παραγωγός η Vanessa Williams απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί τη δόξα και να ζήσει ευτυχισμένη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που δεν έχει σιγομουρμουρίσει την μπαλάντα της Vanessa Williams "Save the best for Last" του 1992, το μεγαλύτερο ίσως χιτ της. Πολλοί την θυμόμαστε ως τραγουδίστρια, άλλοι ως ηθοποιό ορμώμενοι κυρίως από τον ρόλο της Γουιλεμίνα, της "κακιάς" στην τηλεοπτική σειρά Ugly Betty (2006- 2010) στο οποίο πρωταγωνιστούσε η America Ferrera, για τον οποίο είχε αποσπάσει 3 υποψηφιότητες Emmy, αλλά και στο δημοφιλές σίριαλ Desperate Housewives.

Ωστόσο, η Vanessa Williams είχε κάνει καριέρα αξιώσεων και στο θέατρο κάνοντας το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1994 στην παράσταση Kiss of the Spider Woman. To 2002 έπαιξε στο The Witch κερδίζοντας βραβείο Tony για την ερμηνεία της σε μιούζικαλ.

Η Vanessa γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1963 στη Νέα Υόρκη όπου και μεγάλωσε. Παιδί δασκάλων μουσικής, η Williams μεγάλωσε σε ένα μουσικό σπίτι, μαθαίνοντας κλασικό και τζαζ χορό, γαλλικό κόρνο, πιάνο και βιολί.

Της προσφέρθηκε η Προεδρική Υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων για το κολέγιο (μία από τους 12 φοιτητές που την έλαβαν), αλλά αποφάσισε να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Syracuse με άλλη υποτροφία. Έτσι, το 1981, η Williams εντάχθηκε στο Κολλέγιο Οπτικών και Παραστατικών Τεχνών του Syracuse, στο θεατρικό τμήμα και πιο συγκεκριμένα ως φοιτήτρια μουσικού θεάτρου.

Το 1984 αναδείχθηκε Μις Αμερική. Η Williams ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε τον τίτλο Μις Αμερική στις 17 Σεπτεμβρίου 1983. Όμως, αρκετές εβδομάδες πριν από το τέλος της θητείας της ξέσπασε ένα σκάνδαλο καθώς το περιοδικό Penthouse αγόρασε και δημοσίευσε μη εξουσιοδοτημένες γυμνές φωτογραφίες της.

Η Williams πιέστηκε να παραιτηθεί από τον τίτλο της και την διαδέχθηκε η πρώτη επιλαχούσα: Μις Νιου Τζέρσεϊ 1983, η Suzette Charles. Τριάντα δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Williams ήταν επικεφαλής κριτής στα καλλιστεία Miss America 2016, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Miss America Sam Haskell της ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα γεγονότα του 1984.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr