Follow us

Ροζ ελληνική σημαία | Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση έκανε την πιο "στοχευμένη" και ψύχραιμη ανάρτηση για την απόσυρση της

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με ανάρτησή της στο Facebook παραθέτει 10 σημαίες που έγιναν σύμβολα

MissBloom TEAM
ροζ σημαια Οnassis Stegi

Στον απόηχο της υπόθεσης του εικαστικού έργου της ροζ ελληνικής σημαίας, που δημιούργησε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ για να ευαισθητοποιήσει για τη βία κατά των γυναικών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με ανάρτησή της στο Facebook παραθέτει 10 σημαίες που έγιναν σύμβολα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που τις έχουν δημιουργήσει. Μεταξύ αυτών και ο Banksy.

Η ανάρτηση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Όπως αναφέρει η δημιουργός με τη ροζ ελληνική σημαία ήθελε να τονίσει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών. Η καλλιτέχνιδα, με αυτό το έργο, επιχειρεί να ευαισθητοποίησει το κοινό μέσω της χειροποίητης σημαίας της που υφάνθηκε από σεντόνια που της δώρισαν κακοποιημένες γυναίκες.

"Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες" αναφέρει η περιγραφή της έκθεσης. Ωστόσο, η ελληνική ροζ σημαία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με το θέμα να φτάνει και στην ελληνική Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ