Παρά τα επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία που υποδεικνύουν τα οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον της χορτοφαγικής διατροφής, οι ερευνητές αποκάλυψαν τι είναι αυτό που εμποδίζει πολλούς από εμάς να κόψουμε το κρέας και τα ζωικά προϊόντα.
Γιατί δεν κόβουμε το κρέας;
Σε πείραμα με περισσότερους από 7.300 συμμετέχοντες, τα άτομα ήταν πολύ πιο πιθανό να επιλέξουν την επιλογή χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά, αν δεν αναφερόταν ως vegan.
Οι ετικέτες που βασίζονταν σε λαχανικά δεν τα πήγαν πολύ καλύτερα. Το φαγητό με αυτή την ετικέτα επέλεξε το 27% των συμμετεχόντων, σε σύγκριση με το φαγητό με την ένδειξη vegan που επιλέχθηκε μόνο από το 20%.
"Το αποτέλεσμα της επισήμανσης ήταν πιο έντονο στα άτομα που κατανάλωναν κόκκινο κρέας", έγραψε η ομάδα στην εργασία της, η οποία παρουσιάστηκε στο Ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ανάλυσης Κινδύνων 2023.
Στους συμμετέχοντες της μελέτης παρουσιάστηκε στον καθένα η επιλογή μεταξύ δύο καλαθιών γκουρμέ τροφίμων, ένα με κρέας και γαλακτοκομικά και ένα χωρίς. Το καλάθι χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά ονομαζόταν vegan, φυτικό, υγιές, βιώσιμο ή υγιεινό και βιώσιμο.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr