Follow us

Επίμονος ή ανυπόφορος πόνος στην κοιλιά | Τι φταίει;

Ποιες είναι οι συνήθεις αιτίες του έντονου κοιλιακού πόνου και πώς αντιμετωπίζονται;

MissBloom TEAM
πονος στην κοιλια istock

Ο πόνος που επανεμφανίζεται στην κοιλιά και είναι επίμονος ή ανυπόφορος απαιτεί εξέταση από ιατρό, προκειμένου να ανευρεθεί η αιτία ύπαρξής του. Ο Dr. Αθανάσιος Δερβίσογλου, Γενικός Χειρουργός. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών μας εξηγεί.

1. Σκωληκοειδίτιδα

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα προκαλεί έντονο πόνο στην κοιλιά. Η εκδήλωση σκωληκοειδίτιδας πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρές επιπλοκές ή ακόμη και να κινδυνέψει η ζωή του ασθενούς. Τόσο η γαστρεντερίτιδα, όσο και παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη, νεφρολιθίαση, ουρολιθίαση) μπορεί να εμφανισθούν με παρόμοια συμπτώματα.

2. Δυσκοιλιότητα

Η επαναλαμβανόμενη ή παρατεταμένη δυσκοιλιότητα εμφανίζεται συχνά και συνήθως οφείλεται στο καθημερινό στρες, καθώς και σε πιθανή ελλιπή πρόσληψη φυτικών ινών και υγρών. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση αιμορροΐδων, ή ακόμη ραγάδας πρωκτού. Τόσο οι αιμορροΐδες, όσο και η ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου εμφανίζονται συχνά σε άτομα με άγχος ή και κακή διατροφή. Και οι δύο αυτές ασθένειες, αφού εγκατασταθούν, επιδεινώνονται συνεχώς και δεν υποχωρούν, εκτός αν αντιμετωπισθούν επεμβατικά. Η επέμβαση μπορεί σήμερα να πραγματοποιηθεί με χρήση LASER μέσω οπτικής ίνας με άμεση αποκατάσταση και χωρίς μετεγχειρητικό πόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ