Τα φυλλώδη πράσινα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις την υγεία σου καθώς διαθέτουν πολλά ζωτικά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Η κλινική διατροφολόγος -διαιτολόγος Μαρία Παπαγεωργίου, συνιστά ανεπιφύλακτα να καταναλώνεις περισσότερα από τα παρακάτω στη διατροφή σου .
1. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι γεμάτο με σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες Β6, C και Κ. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.
Είναι καλύτερο να τρώγεται ωμό, καθώς το μαγείρεμα τείνει να καταστρέφει τις φυσικές πολυφαινόλες και φλαβανόλες στα φύλλα. Ορισμένες πολυφαινόλες και φλαβονοειδή μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.
2. Λαχανίδα
Το Kale ή ελληνικά λαχανίδα, έχει μια μοναδική γεύση που μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία του. Εάν μπορείς να διαχειριστείς την πικρή γεύση, το kale είναι γεμάτο με σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο και σελήνιο. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β, Ε, C και Κ.
Απόφευγε το ζεμάτισμα και το βράσιμο του λάχανου, καθώς μπορεί να μειώσει την ποσότητα των υδατοδιαλυτών μετάλλων, βιταμινών και φυτοχημικών στα φύλλα. Το kale μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτες.
3. Σέσκουλο
Το σέσκουλο έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και καλές ποσότητες βιταμινών Α και C. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα σέσκουλο (περίπου 175 γραμμάρια) μπορεί να ικανοποιήσει τις ημερήσιες ανάγκες σου σε βιταμίνη Κ – η οποία είναι σημαντική για πήξη του αίματος και υγιή οστά. Το σέσκουλο έχει επίσης απαραίτητα μέταλλα όπως σίδηρο, χαλκό, κάλιο και ασβέστιο.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr