Το ταχίνι είναι μια πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υγιή λίπη, φυτικές ίνες και μέταλλα. Πολλοί αναρωτιούνται αν το ταχίνι είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και η απάντηση είναι ναι! Παρακάτω θα δούμε τη θρεπτική αξία του ταχινιού, την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και τα οφέλη του για την υγεία.
Διατροφική Αξία Ταχίνι
Το ταχίνι είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που περιέχει μια ποικιλία από βιταμίνες, μέταλλα και μακροθρεπτικά συστατικά. Μια μερίδα (2 κουταλιές) ταχίνι (περίπου 30 γραμμάρια) παρέχει τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:
Θερμίδες: 178
Πρωτεΐνη: 5 γραμμάρια
Λίπος: 16 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
Ασβέστιο: 13% της ημερήσιας τιμής
Σίδηρος: 10% της ημερήσιας τιμής
Μαγνήσιο: 24% της ημερήσιας τιμής
Φώσφορος: 17% της ημερήσιας τιμής
Κάλιο: 3% της ημερήσιας τιμής
Ψευδάργυρος: 7% της ημερήσιας τιμής
Το ταχίνι είναι επίσης μια καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr