Follow us

Έξι λάθη που κάνεις με τον φυσικό χυμό και χάνει την θρεπτική του αξία

Μάθε τι πρέπει να αποφύγεις για να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του φρέσκου χυμού.

MissBloom TEAM
φυσικος χυμος iStock

Ο φυσικός χυμός είναι κομμάτι μιας καλής διατροφής, ειδικά αν θέλεις να τρέφεσαι υγιεινά, προσλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα και θρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών. Επίσης, ο χυμός είναι ένας έξυπνος και απολαυστικός τρόπος να δώσεις στα σώμα σου τα οφέλη των φρούτων, ειδικότερα αν τα φρούτα δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα λάθη που κάνεις και ο φυσικός χυμός χάνει τη θρεπτική του αξία.

6 "αθώα" λάθη που κάνεις με τον φυσικό χυμό σου και χάνει την θρεπτική του αξία

Πίνεις "παλιό" φυσικό χυμό

Είναι δελεαστικό να ετοιμάσεις μερικές ώρες ή και ημέρες πριν μια γενναία ποσότητα φυσικού χυμού για να παίρνεις όλη την εβδομάδα μαζί σου. Οι ειδικοί, όμως, προειδοποιούν ότι ο φυσικός χυμός πρέπει να καταναλώνεται αμέσως για να μπορέσεις να απορροφήσεις τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Είναι ακριβός και χρονοβόρος

Το να φτιάχνεις καθημερινά τον φυσικό σου χυμό στο σπίτι δεν είναι ούτε πολυέξοδο ούτε χρονοβόρο. Αρχικά, αγόρασε εποχιακά φρούτα για να παραμείνεις εντός του μηνιαίου σου προϋπολογισμού, και στη συνέχεια οργάνωσε από πριν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να μη χάσεις χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ