Το ταπεινό αυγό, που συχνά αναφέρεται ως η πολυβιταμίνη της φύσης, είναι μια διατροφική δύναμη που προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, απαραίτητα αμινοξέα και βιταμίνη D, τα αυγά αξίζουν μια ιδιαίτερη θέση στη διατροφή μας. Ωστόσο, για να αξιοποιήσεις πραγματικά την πλήρη δυναμική τους, είναι σημαντικό να βρεις τους καλύτερους συνδυασμούς που ενισχύουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Purdue στις ΗΠΑ έριξε φως σε ένα ευεργετικό ζεύγος: τα αυγά και τα λαχανικά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν εκθετικά την απορρόφηση των ευεργετικών ενώσεων γνωστών ως καροτενοειδή.
Τα καροτενοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε πολλά πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Αυτές οι ενώσεις έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και ακόμη και ορισμένων τύπων καρκίνου. Με την κατανάλωση αυγών παράλληλα με λαχανικά πλούσια σε καροτενοειδή, η απορρόφηση αυτών των πολύτιμων αντιοξειδωτικών ενισχύεται σχεδόν κατά εννέα φορές, όπως τονίστηκε στη μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue.
Αυγά + ντομάτες
Ένα απολαυστικό πιάτο που ενσαρκώνει τέλεια αυτόν τον δυνατό συνδυασμό είναι η παραδοσιακή στραπατσάδα. Αυτό το απλό αλλά γευστικό πιάτο συνδυάζει αβγά με ντομάτες και διάφορα βότανα, με αποτέλεσμα έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσης και διατροφής. Το θρεπτικό περιεχόμενο των αυγών, σε συνδυασμό με τα άφθονα καροτενοειδή που βρίσκονται στις ντομάτες, δημιουργεί μια συνέργεια που όχι μόνο ευχαριστεί τον ουρανίσκο αλλά και υποστηρίζει τη γενική υγεία. Θυμήσου να συμπεριλάβετε τον κρόκο στις παρασκευές σου, μιας και εκεί βρίσκονται πολλά από τα ζωτικά του θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr