Έχεις βαρεθεί το ατελείωτο δίλημμα του τι να μαγειρέψεις για δείπνο κάθε βράδυ; Αν ναι, έχουμε μια καταπληκτική λύση για εσένα! Στην παρακάτω ανάρτηση στο Instagram από τον λογαριασμό @clean.kweens, θα βρεις μία ιδιαίτερη συνταγή με πρωταγωνιστή ένα από τα λαχανικά εποχής, την κολοκύθα: Λαζάνια με κολοκύθα και ρικότα. Αυτό το πιάτο είναι ένα χορταστικό γεύμα, τέλειο για κάθε βράδυ της εβδομάδας. Συνδυάζει τη γλύκα της κολοκύθας με την κρεμώδη υφή της ρικότα, όλα στρωμένα ανάμεσα σε φύλλα λαζάνια και ψημένα δημιουργώντας ένα χρυσαφένιο αποτέλεσμα.
Συστατικά:
3 φλιτζάνια κολοκύθα σε κύβους
8 φύλλα λαζάνια
375 γραμμάρια ρικότα
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.γ. ανάμεικτα βότανα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο: Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 180°C.
Βράζουμε την κολοκύθα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι μαλακή και τρυφερή. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr