Η Ινδονησία έχει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου όπως επίσης και στην παραγωγή αλκοόλ διαφόρων τύπων. Το Ινδονησιακό ρούμι κατασκευαζόταν στην Ινδονησία και πωλούνταν στην Ευρώπη από το 1641.
Το Nusa στα Ινδονησιακά σημαίνει "Νησί". Το Caña στα Ισπανικά σημαίνει "Ρούμι". Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το όνομά Nusa Caña ώστε να θυμίζει την ξεχασμένη ιστορία της παραγωγής ρούμι στην Ινδονησία.
Έχει αρώματα από ζαχαροκάλαμο, μπανάνα, καρύδα και μπαχαρικά. Γευστικά ξεκινάει με την αίσθηση φρέσκου ζαχαροκάλαμου και άγουρης καρύδας ενώ αναδύονται νότες από ώριμο ξηρό ξύλο, βανίλια και ψημένα φύλλα μπανάνας.
Τέλος, χαρακτηρίζεται από εκπληκτικά ομαλό τελείωμα με γεμάτο μεστό σώμα και παρατεταμένη γεύση ζαχαροκάλαμου.