Follow us

Ποια ήταν η οσκαρική ηθοποιός Glenda Jackson που πέθανε στα 87 της χρόνια

Μάθε τα πάντα για την Βρετανίδα ηθοποιό και πρώην βουλευτή.

MissBloom TEAM
Glenda Jackson Splash

Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα ηθοποιός και πρώην βουλευτής, η Glenda Jackson, πέθανε στα 87 της χρόνια έπειτα από "σύντομη ασθένεια", μετέδωσε σήμερα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας PA Media επικαλούμενο τον ατζέντη της.

Η Glenda Jackson γεννήθηκε στο Μπίρκενχεντ του Μέρσεϊσαϊντ στις 9 Μαΐου του 1936 και ήταν η πρώτη από τις τέσσερις κόρες ενός πατέρα οικοδόμου και μιας μητέρας που εργαζόταν ως καθαρίστρια. Τα πρώτα της όνειρα να γίνει χορεύτρια ματαιώθηκαν όταν μεγάλωσε πολύ και άφησε το γυμνάσιο West Kirby για κορίτσια στα 15 της για μια δουλειά στο κατάστημα του Boots.

Ωστόσο κάποια στιγμή ξεκίνησε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία των Δραματικών Τεχνών του Μπλούμσμπερι.

Μετά την αποφοίτησή της από τη Δραματική Σχολή η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι το 1957 στο θεατρικό του Terence Rattigan Χωριστά τραπέζια, ενώ έξι χρόνια αργότερα έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Lindsay Anderson Η ανθρώπου Sporting Life, 1963), όπου ανέλ τέσσερα χρόνια, όπου συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις που ανέβασε ο σκηνοθέτης Peter Brook, συμπεριλαμβανομένου και του Μαρά / Σαντ του Πίτερ Βάις. Το 1967 η ηθοποιός συμμετείχε επίσης στην κινηματογραφική εκτέλεση του Μαρά Σαντ που γύρισε ο Peter Brooke με τίτλο Η δολοφονία του Μαρά.

Δες περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ