Το αποτέλεσμα των εκλογών, πέρα από απρόσμενο ακόμα και για τους πιο αισιόδοξους για τη μία παράταξη, για τους πιο απαισιόδοξους για την άλλη, ήταν και κομβικής σημασίας για τα μηνύματα που περνούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με μία εύκολη, γρήγορη ανάγνωση, ακόμα και τώρα στο twitter, θα καταλάβει κανείς πως επικρατούσα άποψη είναι αυτή που είναι αντίθετη με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ψήφισαν. Αυτό λοιπόν δείχνει την ιδιαίτερη σημασία που έχει το "μικροκλίμα" που δημιουργεί το twitter ως προς τις τάσεις, τα εύκολα συμπεράσματα, ακόμα και προς την προπαγάνδα.
Ας φύγουμε όμως από το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που -τις περισσότερες δικαίως- οι χρήστες του twitter αλλά και εν γένει των SoMe σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως το κύμα αποκαλύψεων για το #MeToo. Κάθε τόσο έρχονταν στο φως αποκαλύψεις για ένα νέο πρόσωπο που οδηγούσαν σε βαρύτατες κατηγορίες. Η τάση στο twitter ήταν το λαϊκό δικαστήριο, η άμεση και παρεμβατική καταδίκη των φερόμενων ως ενόχων για καθετί που θα μπορούσε να τους αποδοθεί. Λένε πως βίασες; Ένοχος. Λένε πως παρενόχλησες; Ένοχος. Λένε πως φταίει ο Μητσοτάκης για τα πάντα; Ένοχος.
Δείτε περισσότερα στο yupiii.gr