Διατροφή με υπερτροφές: 14 ελληνικά superfoods που ενισχύουν την υγεία μας
1.Αμύγδαλα
Μόλις μία χούφτα (28 γραμμ.) περιέχει περισσότερο από 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε, αλλά και μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β2, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και μαγγανίου. Στην Ελλάδα καλλιεργούμε πολλές ποικιλίες με τη Θεσσαλία να ηγείται στην παραγωγή, ενώ σε έρευνες αναφέρεται ότι έχουμε ποικιλίες που παρουσιάζουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.