Μπορεί τα πολλά φρούτα να σχετίζονται με προβλήματα υγείας;

Παρότι η ερώτηση ακούγεται λίγο "παράξενη", η ουσία της εστιάζει σε ένα βασικό συστατικό των φρούτων -και όχι μόνο -, τη φρουκτόζη και τις πιθανές επιπτώσεις της στην υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η φρουκτόζη, τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, ήταν κάποτε μικρό κομμάτι της διατροφής μας. Σύμφωνα με δημοσίευση της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, στις αρχές του 1900, ο μέσος Αμερικανός λάμβανε περίπου 15 γρ. φρουκτόζης την ημέρα, στην πλειοψηφία της από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Σήμερα, προσλαμβάνουμε τετραπλάσια ή πενταπλάσια ποσότητα, σχεδόν όλη από επεξεργασμένα σάκχαρα που χρησιμοποιούνται στα δημητριακά πρωινού, στα γλυκά, στα αναψυκτικά, τους έτοιμους χυμούς, το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS) και άλλες γλυκιές τροφές και ροφήματα.

Περισσότερα στο shape.gr

Tags