Follow us

Patty Hearst | Η ζάμπλουτη κληρονόμος που συμμετείχε σε ληστείες τραπεζών. Από θύμα απαγωγής, αντάρτισσα πόλεων

H τραγική ιστορία της εγγονής του μεγιστάνα Hearst που έζησε μια διπλή ζωή στα χέρια των απαγωγέων της.

MissBloom TEAM
hearst Public domain, via Wikimedia Commons

9 Μαΐου 1978. Η Patty Hearst κόρη του Αμερικανού μεγιστάνα των media Randolph Hearst επιστρέφει στη φυλακή, καθώς η έφεσή της απορρίπτεται. Η πάμπλουτη κληρονόμος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για ληστεία τράπεζας. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι η εγκληματική της δράση ήταν το αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου που της έκαναν. Δεν κατάφερε, όμως, να πείσει το δικαστήριο.

Για έναν σχεδόν αιώνα, η δυναστεία του σκοτεινού Κροίσου William Randolph Hearst ήταν συνώνυμο του αμερικανικού Τύπου και μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες των ΗΠΑ. Από την ιστορία του σκανδαλοθήρα και διαπλεκόμενου μεγαλοεκδότη εμπνεύστηκε εξάλλου ο Orson Welles τον περιβόητο "Πολίτη Κέιν" (1941)

Η Patricia ή Patty για τους φίλους ήταν η εγγονή του μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Hearst . Για έναν σχεδόν αιώνα, η δυναστεία Hearst ήταν συνώνυμο του αμερικανικού Τύπου και μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες των ΗΠΑ.

Από τα πλούτη στο "αντάρτικο πόλεων"

Η Hearst μεγάλωσε μέσα στα πλούτη στην Βόρεια Καλιφόρνια. Το 1974 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, για να σπουδάσει φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης. Αλλά στις 4 Φεβρουαρίου, η ζωή της θα άλλαζε για πάντα. Τρεις ένοπλοι αντάρτες, μέλη της άγνωστης οργάνωσης "Symbionese Liberation Army" (SLA – Συμβιωτικός Απελευθερωτικός Στρατός) εισβάλλουν στο διαμέρισμά της, χτυπούν τον αρραβωνιαστικό της και αρπάζουν με την βία την Patty.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ