Το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν "βασικές πηγές θρεπτικών συστατικών" για τον παγκόσμιο πληθυσμό, κυρίως κατά την παιδική ηλικία και την εγκυμοσύνη, σημειώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στην οποία καλεί παράλληλα της κτηνοτροφίας να επιλύσει το πρόβλημα των επιπτώσεών της στο περιβάλλον.
Απέναντι στην έκταση του υποσιτισμού, ο οργανισμός του ΟΗΕ ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να "προωθήσουν τα οφέλη των τροφίμων που προέρχονται από την εκτροφή ζώων στην ξηρά", τα οποία παρέχουν θρεπτικά συστατικά "που είναι δύσκολο να ληφθούν στο πλαίσιο μιας διατροφής με φυτικά προϊόντα".