Follow us

Bernard Arnault | Η δοκιμασία που υποβάλλει τα παιδιά του ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο λόγος πίσω από το ιδιαίτερο "τεστ" που ο επιχειρηματίας υποβάλλει τα πέντε του παιδιά.

MissBloom TEAM
Bernard Arnault Splash News / Ideal Image

Ο Bernard Arnault είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, του κολοσσού πολυτελών αγαθών στον οποίο ανήκουν κάποια από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα brands στον κόσμο. Ο μεγιστάνας με την αμύθητη περιουσία έχει πέντε παιδιά τα οποία προετοιμάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο για την ένταξή τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, μία φορά τον μήνα η οικογένεια συγκεντρώνεται στην ιδιωτική τραπεζαρία των κεντρικών γραφείων της LVMH και δειπνεί μαζί για ακριβώς 90 λεπτά. Τότε, ο Arnault ξεκινά να διαβάζει θέματα συζήτησης που έχει σημειώσει στο iPad του, σύμφωνα με κοντινά του πρόσωπα που μίλησαν ανώνυμα στην Wall Street Journal.

Έπειτα ο επιχειρηματίας πηγαίνει γύρω από το τραπέζι, ζητώντας συμβουλές από καθένα από τα πέντε ενήλικα παιδιά του. Θα ζητήσει τη γνώμη τους για συγκεκριμένους μάνατζερ στην εταιρεία, για το αν απαιτούνται αλλαγές σε κάποιο από τα brands του ομίλου, του οποίου οι δραστηριότητες εκτείνονται από τους αμπελώνες στην Καμπανία της Γαλλίας μέχρι τα εργαστήρια πολυτελών αξεσουάρ στην Ιταλία και το Τέξας.

Είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύσει τα παιδιά του προκειμένου να μπορούν να διευθύνουν τον όμιλο LVMH. Από μικρότερη κιόλας ηλικία τον συνόδευαν σε επαγγελματικά ταξίδια και διαπραγματεύσεις. Σήμερα τους έχει δώσει διευθυντικούς ρόλους και προσπαθεί να δει ποιο εξ αυτών είναι έτοιμο για να αναλάβει τη δική του θέση.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, o Bernard Arnault έχτισε την αυτοκρατορία των 480 δισ. δολαρίων στοχεύοντας σε εξαγορά ανταγωνιστικών εταιρειών πολυτελών αγαθών, αλλά και φροντίζοντας να γαλουχίσει γενιές σχεδιαστών μόδας. Αυτός ο συνδυασμός φονικού ενστίκτου και φινέτσας είναι ο λόγος που οι αντίπαλοί του τον αποκαλούν "λύκο με κασμίρ".

Τα χαρακτηριστικά αυτά ίσως τα συνδυάζει η μεγαλύτερη κόρη του, η Delphine Arnault. Ο πατέρας της, πρόσφατα, την όρισε διευθύνουσα σύμβουλο του οίκου Christian Dior, του δεύτερου μεγαλύτερου brand του ομίλου. Ωστόσο και ο 45χρονος αδελφός της, Antoine, έχει γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας που κατέχει το μερίδιο της οικογένειας στην LVMH.

Οι τρεις γιοι από τον δεύτερο γάμο έχουν επίσης αναλάβει σημαντικά καθήκοντα, αλλά ως αρκετά νεότεροι, μάλλον μένουν πίσω στην κούρσα της διαδοχής. Ο Alexandre, 30 ετών, είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tiffany & Co., με ένα δίκτυο υψηλής ισχύος που περιλαμβάνει τον Jay-Z και τον συνιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσι. Ο Frédéric, 28 ετών, διευθύνει τη μάρκα ρολογιών Tag Heuer, ενώ ο 24χρονος Jean είναι διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης στο τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton. Και οι τρεις σπούδασαν σε κορυφαίες σχολές μηχανικής, ένα προσόν που ο πατέρας τους έχει χαρακτηρίσει καθοριστικό για τη δική του επιτυχία.

Ο ίδιος ο Bernard Arnault όταν ρωτήθηκε για το θέμα της διαδοχής του τον Ιανουάριο, έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ της πρόσφατης απόφασής του να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της LVMH στα 80 έτη και της απόφασης του Προέδρου Emmanuel Macron να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης της Γαλλίας στα 64. "Όσον αφορά στη διαδοχή, μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης – η οποία είναι πολύ στη μόδα – έχει παραταθεί", είπε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr