Οι φράουλες είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής που διανύουμε, με την γλυκιά τους γεύση και ζουμερή υφή τους να προσδίδουν έξτρα νοστιμιά σε κάθε γεύμα. Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι φράουλες εσωκλείουν στο εσωτερικό τους μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη Α, C, φυλλικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο κ.α., παρέχοντας στον οργανισμό μοναδικά ευεργετικά οφέλη, με την αντιοξειδωτική τους δράση και την προστασία που παρέχουν στο καρδιαγγειακό σύστημα, το ανοσοποιητικό και το έντερο να ξεχωρίζουν.
Το νόστιμο αυτό φρούτο, ωστόσο, συνοδεύεται από ένα αρκετά σύνηθες "πρόβλημα" που αφορά κυρίως τα φρέσκα τρόφιμα. Το τελευταίο δεν είναι άλλο από την μικρή διάρκεια ζωής τους, η οποία συχνά είναι υπεύθυνη για την υπερβολικά γρήγορη ωρίμανσή τους και τελικά το σάπισμα. Φυσικά, όπως και για τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, έτσι και για τα μούρα, υπάρχει τρόπος να διατηρούν μεγαλύτερο διάστημα φρέσκα, αρκεί να αποθηκευτούν σωστά.
Συνέχισε την ανάγνωση στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr