Άντονι Πέρκινς: Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από την μητέρα του και υπέστη ηλεκτροσόκ λόγω της ομοφυλοφιλίας του

Ο διάσημος ηθοποιός συνδύασε το όνομά του με την καλύτερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, το Ψυχώ είχε μια αληθινά δραματική ζωή

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο Άντονι Πέρκινς γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1932 στη Νέα Υόρκη και πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 1992. Στα 60 αυτά χρόνια έζησε πραγματικά το δράμα σε όλες του τις διαστάσεις.

Η κακοποίηση από την μητέρα του

Ο Άντονι ήταν γιος του ηθοποιού Όσγκουντ Πέρκινς και της Τζάνετ Έσελστιν, με την οποία δέθηκε υπερβολικά, λόγω της απουσίας του πατέρα του, που δεν είχε χρόνο παρά μόνο για το θέατρο.

Νιώθοντας να παραμελείται από τον πατέρα, που προτιμούσε τις καλλιτεχνικές παρέες του, βίωνε και την εγκατάλειψη από τη μητέρα του όταν αυτή είχε την ευκαιρία να περάσει κάποιες στιγμές με τον άντρα της. Ο ξαφνικός πρόωρος θάνατος του πατέρα του, από καρδιακή προσβολή, θα είναι ακόμη ένα χτύπημα για τον Πέρκινς, που θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο, εξαιτίας των "κακών" σκέψεών του για εκείνον. Η συνέχεια, όμως, θα ήταν ακόμη χειρότερη. Η μητέρα του που είχε ερωτικές σχέσεις με την συγγραφέα Μικαέλα Ο’ Χάρα, θα αρχίσει να τον κακοποιεί μέχρι και την ενηλικίωσή του, όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος. Κάτι που τον τραυμάτισε ψυχικά και ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Tags