Follow us

"Επισκέπτες νιώθουν το βάρος μιας αόρατης παρουσίας να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού τους"

Η στοιχειωμένη ιστορία του αληθινού ξενοδοχείου που ενέπνευσε τη "Λάμψη" του Στίβεν Κινγκ, του βιβλίου που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

MissBloom TEAM
H Λάμψη

Ένα από τα πιο καθηλωτικά κινηματογραφικά θρίλερ όλων των εποχών, η "Λάμψη" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τον Τζακ Νίκολσον, βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ ("Η Λάμψη", εκδ. Κλειδάριθμος), το οποίο, με τη σειρά του, είναι εμπνευσμένο από ένα αληθινό ξενοδοχείο. Το Stanley Hotel, που χτίστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα στο Κολοράντο και παραμένει ακόμα εν λειτουργία, προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο όχι μόνο για την όμορφη τοποθεσία του αλλά, κυρίως, για τη στοιχειωμένη φήμη του.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Φρίλαντ Όσκαρ Στάνλεϊ, ο 54χρονος εφευρέτης μιας νέας φωτογραφικής μεθόδου και της ομώνυμης ατμομηχανής, που όταν διαγνώστηκε με φυματίωση κατέφυγε στα Βραχώδη Όρη του Κορολάντο, ελπίζοντας ότι ο καθαρός αέρας θα βελτίωνε την κατάσταση της υγείας του – ή τουλάχιστον θα του χάριζε μερικές ακόμα όμορφες μέρες στην καρδιά της φύσης λίγο πριν το τέλος. Ωστόσο, η εξέλιξη του Στάνλεϊ ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις: σχεδόν αναστήθηκε και αποφάσισε με τη γυναίκα του, Φλόρα, να επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στον προορισμό που του έσωσε τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ