Follow us

Σοράγια: Η πριγκίπισσα του Ιράν με τα θλιμμένα μάτια και την ραγισμένη καρδιά

Η καλλονή Σοράγια υπήρξε πριγκίπισσα του Ιράν για λίγα χρόνια, πριν την χωρίσει ο Σάχης επειδή δεν μπορούσε να του προσφέρει διάδοχους, παρότι την αγαπούσε ακόμα.

MissBloom TEAM
Σοράγια Public Domain

Πριν από 72 χρόνια, τον Φεβρουαρίο του 1951 ο Σάχης του Ιράν παντρεύτηκε τη Σοράγια Εσφαντιάρι-Μπαχτιάρι στο παλάτι Γκολεστάν στην Τεχεράνη. Μόλις επτά χρόνια αργότερα, το 1958, το ζευγάρι χώρισε και η Σοράγια θα έμενε γνωστή στο ευρύ κοινό ως "η πριγκίπισσα με τα θλιμμένα μάτια".

Λέγεται πως ο πρίγκιπας που είχα πάρει πρόσφατα διαζύγιο από την πριγκίπισσα Fawzia της Αιγύπτου, είχε "ερωτευτεί" την 18χρονης Σοράγια από μια φωτογραφία της. Την προσκάλεσε λοιπόν εσπευσμένα στο παλάτι του για να δειπνήσουν μαζί με τη μητέρα του, Tadj ol-Molouk. Μετά τη βραδιά, ο πατέρας της Σοράγια φέρεται να είπε στην κόρη του: "του Σάχη του άρεσες πολύ. Είσαι έτοιμη να τον παντρευτείς;" κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Την επόμενη ημέρα, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε, με τον Σάχη να κάνει πρόταση γάμου στη Σοράγια προσφέροντας της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων 22,37 καρατίων.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ