Για λίγα πράγματα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την πανδημία και ένα από αυτά είναι ότι ταρακούνησε για τα καλά την αγορά εργασίας. Από τη μία πλευρά, ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να αρχίσουν να ψάχνουν ξανά για δουλειά- από την άλλη, χάρη στην τηλεργασία και σε λίγη περισσότερη ευελιξία, άνοιξε τα μάτια όσων ταξίδευαν μία ζωή και αναρωτιόντουσαν αν άξιζε να επιστρέψουν στο γραφείο. Γενικώς, έριξε ξανά στο τραπέζι το ζήτημα "εργασία και χαρά" και κατά πόσο αυτό υφίσταται στις μέρες μας. Λειτούργησε επίσης, σαν ξεκαθάρισμα για πολλούς εργαζόμενους, αλλά επίσης βοήθησε αρκετούς από αυτούς να συμμετέχουν ενεργά στο άλμα προς τον ψηφιακό κόσμο που αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν λόγω των συνθηκών.
Παράλληλα, τελευταία δύο χρόνια, όσο η προσοχή μας αποσπόταν λιγότερο από ταξίδια, σαββατοκύριακα εκτός πόλης και κοινωνικές εκδηλώσεις, είχαμε την ευκαιρία να σκεφτούμε πραγματικά τη δουλειά μας, για την ακρίβεια κατά πόσο μας κάνει ευτυχισμένους και ικανοποιημένους και να αναθεωρήσουμε αναλόγως.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν όσο μέναμε σπίτι χρειάστηκαν μήνες σκέψης και περισυλλογής και ευτυχώς, για όσους βρίσκονται σε αδιέξοδο, η επιστήμη για μία ακόμη φορά ίσως έχει τη λύση. Βάσει αυτής, οι αναποφάσιστοι ίσως καταλήξουν πιο εύκολα στα χαρακτηριστικά που έχουν ανάγκη για να αισθανθούν πλήρεις από το επάγγελμα που ασκούν.
Ευτυχία vs. ικανοποίηση
Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr