Οι γιορτές είναι πλέον προ των πυλών και, ήδη, τα πρώτα γλυκίσματα έχουν κάνει τις εμφανίσεις τους. Ανάμεσα σε αυτά, και τα αγαπημένα, πιο "ψωμένια" γλυκίσματα, όπως το κέικ ή το τσουρέκι, επιλογές που συνήθως δε λείπουν από κανένα σπίτι τις γιορτινές περιόδους. Ακόμα και τα Χριστούγεννα, που βασικά γλυκά αποτελούν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, τη θέση τους στην κουζίνα μας έχουν σίγουρα και τα παραπάνω, ενώ προς την Πρωτοχρονιά, έρχονται να προστεθούν στα γλυκά με πολλή ζύμη και το πανετόνε αλλά και η βασιλόπιτα.
Πώς θα καταφέρεις, με έξυπνο τρόπο να τα απολαύσεις φέτος και να μην τα αποκλείσεις από τη διατροφή σου; Οι διατροφολόγοι Μαρία Τσιριντάνη και Βλάσης Λέοπουρας (aka @keep_eat_healthy) μάς δίνουν τη λύση για το επερχόμενο διάστημα, και μας παρουσιάζουν, μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram, ένα έξυπνο tip για να καταφέρεις να τα εντάξεις στο πρόγραμμά σου ως ένα μικρό γεύμα που θα σε κρατήσει και χορτάτη για ώρες.