Η βιταμίνη C, aka L- ασκορβικό οξύ, αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός σε καθημερινή βάση, μέσω της διατροφής. Η συγκεκριμένη υδατοδιαλυτή βιταμίνη παρέχει μια σειρά ωφελειών, που σχετίζονται με διάφορες λειτουργίες του σώματος μας, όπως για παράδειγμα η παραγωγή κολλαγόνου, η υποστήριξη του υγιούς ανοσοποιητικού ή/και η αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες. Όταν γίνεται λόγος για τη βιταμίνη C είναι λογικό να έρχονται στο μυαλό σου τα πορτοκάλια, καθώς αποτελούν τη δημοφιλέστερη πηγή της. Όμως με βάση τα δεδομένα, υπάρχουν και άλλες φυσικές τροφές, οι οποίες περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα από τα καθιερωμένα εσπεριδοειδή.
Πόση βιταμίνη C έχει ένα πορτοκάλι;
Και πόση ποσότητα αυτής χρειάζεσαι καθημερινά;