Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη – ποσοτικά – πρωτεΐνη που παράγεται αλλά και δέχεται το σώμα μας. Αποτελεί το κύριο συστατικό των συνδετικών ιστών (συμπεριλαμβανομένων των τενόντων, των συνδέσμων, του δέρματος και των μυών) ενώ συμβάλει σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του σώματος όπως η ενίσχυση των οστών και η υποστήριξη της δομής του δέρματος. Με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, ο οργανισμός καταλήγει να παράγει φυσικά όλο και μικρότερες ποσότητες αυτού, με τα συμπληρώματα κολλαγόνου να γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή.
Ποιες τροφές συμβάλλουν στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου;
Γιατί είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη πρωτεΐνη για το σώμα μας;