Στο παρελθόν έχεις διαβάσει για πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις της ιαπωνικής κουζίνας, όπως είναι το washoku και το kaiseki. Πλέον, ήρθε η στιγμή να μάθεις και τι εστί yōshoku - αυτό θα συμβεί μέσα από ένα εκ των πιο χαρακτηριστικών εδεσμάτων της εν λόγω γαστρονομικής αντιλήψεως, την omurice.
Αρχικά, μιλώντας για yōshoku, εννοούμε εκείνο το φάσμα της ιαπωνικής κουζίνας που έχει επηρεαστεί περισσότερο από οτιδήποτε από τις συνήθειες του δυτικού κόσμου. Όσον αφορά την omurice είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός ομελέτας και σοταρισμένου ρυζιού και αποτελεί ένα από τα πιο comfort πιάτα της σπιτικής κουζίνας της σύγχρονης Ιαπωνίας. Το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις omu και raisu, που μεταφράζονται ως ομελέτα και ρύζι.
Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr