Αναστασία Τασούλα | Έγινε η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή

"Μαμά, έρχομαι. Τα κατάφερα. Ζω, αναπνέω, περπατάω. ΖΩ.." δηλώνει σε ένα συγκλονιστικό μήνυμα στα social media.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Με ένα συγκινητικό, γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία μήνυμα προς το κοινό η Αναστασία Τασούλα δηλώνει πως ο θάνατος είναι "βαρετός", για αυτό και επιλέγει να ζήσει. Το πείσμα, το θάρρος αλλά και η δύναμη ψυχής ήταν τα μεγαλύτερα εφόδια στον αγώνα της να καταφέρει να ζήσει, κάνοντας το όνειρο της πραγματικότητα: να γυρίσει υγιής σπίτι της. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά φρόντισε να γίνει η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή και παγκοσμίως η πρώτη που επανέρχεται ζωντανή έπειτα από 108 ημέρες.

Την τεράστια αυτή επιτυχία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media, συγκεντρώνοντας πλήθος σχολίων θαυμασμού και ένθερμης υποστήριξης. Η 23χρονη Αναστασία ανέφερε χαρακτηριστικά στο κείμενο της:

"Ημέρα 0. Ανέβηκε το διοξείδιο στο αίμα μου, στο 120 είπαν, οι πνεύμονες μου εγκατέλειψαν και βίωσα μια προσωρινή σχιζοφρένεια. Για κάποιες ώρες.

32 ημέρες σε τεχνητό κώμα: Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση που ξυπνάει από καταστολή στην Ελλάδα (και παγκοσμίως η πρώτη που ξυπνάει μετά από τόσες πολλές ημέρες).108 ημέρες σε awake VV ECMO (Εξωσωματική υποστήριξη πνευμόνων – ζωής): Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση που αντέχει τόσο καιρό στο συγκεκριμένο μηχάνημα και επανέρχεται ζωντανή.


Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr