Follow us

Αναστασία Τασούλα | Έγινε η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή

"Μαμά, έρχομαι. Τα κατάφερα. Ζω, αναπνέω, περπατάω. ΖΩ.." δηλώνει σε ένα συγκλονιστικό μήνυμα στα social media.

MissBloom TEAM
κυστικη ινωση Instagram

Με ένα συγκινητικό, γεμάτο ελπίδα και αισιοδοξία μήνυμα προς το κοινό η Αναστασία Τασούλα δηλώνει πως ο θάνατος είναι "βαρετός", για αυτό και επιλέγει να ζήσει. Το πείσμα, το θάρρος αλλά και η δύναμη ψυχής ήταν τα μεγαλύτερα εφόδια στον αγώνα της να καταφέρει να ζήσει, κάνοντας το όνειρο της πραγματικότητα: να γυρίσει υγιής σπίτι της. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά φρόντισε να γίνει η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή και παγκοσμίως η πρώτη που επανέρχεται ζωντανή έπειτα από 108 ημέρες.

Την τεράστια αυτή επιτυχία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media, συγκεντρώνοντας πλήθος σχολίων θαυμασμού και ένθερμης υποστήριξης. Η 23χρονη Αναστασία ανέφερε χαρακτηριστικά στο κείμενο της:

"Ημέρα 0. Ανέβηκε το διοξείδιο στο αίμα μου, στο 120 είπαν, οι πνεύμονες μου εγκατέλειψαν και βίωσα μια προσωρινή σχιζοφρένεια. Για κάποιες ώρες.

32 ημέρες σε τεχνητό κώμα: Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση που ξυπνάει από καταστολή στην Ελλάδα (και παγκοσμίως η πρώτη που ξυπνάει μετά από τόσες πολλές ημέρες).108 ημέρες σε awake VV ECMO (Εξωσωματική υποστήριξη πνευμόνων – ζωής): Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση που αντέχει τόσο καιρό στο συγκεκριμένο μηχάνημα και επανέρχεται ζωντανή.


Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ