Από τον Γιάννη Χρύσου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο (giannischrysou.gr).
Η σωστή επιλογή μικρογευμάτων (σνακ) στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής συμβάλει στην αύξηση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών, τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τον περιορισμό του αισθήματος έντονης πείνας και την κάλυψη των ιδιαίτερων θρεπτικών αναγκών του κάθε ατόμου μετά από άσκηση. Παράλληλα, επιτρέπει την ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης στον οργανισμό, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας μας.