Συνεργάστηκε η Αμαλία Γιωτοπούλου, διαιτολόγος - διατροφολόγος, ΜSc στην Κλινική Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (insta: @amaliagiotopoulou).
Aν ρίξεις μια ματιά στα ράφια του σούπερ μάρκετ και στα συσκευασμένα τρόφιμα, θα δεις πολλές σημάνσεις "free" (χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη κλπ) που πιθανότατα σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει ο αριθμός των ατόμων με διατροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες.
Τι έχει συμβεί; Ισχύει όλα τα παραπάνω ή είναι μία ακόμα μόδα; Παρά το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί νέες εξετάσεις για να διαγνώσεις αν έχεις ευαισθησία σε κάποιο τρόφιμο, οι διατροφολόγοι και ο ΕΦΕΤ συστήνουν μόνο τις εξετάσεις που τεκμηριώνονται από τη βιβλιογραφία, όπως τα δερματικά τεστ, τις αιματολογικές, τις τροφικές δοκιμές και τον αποκλεισμό τροφών.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr