Πότε είναι ασφαλές να τρώμε μύδια και άλλα όστρακα; Ο κανόνας του "ρ"

Όχι μόνο στη νηστεία αλλά όλο το καλοκαίρι, τα θαλασσινά "τραβιούνται". Τι να προσέχουμε όμως για να μην κινδυνεύσουμε από τροφική δηλητηρίαση;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Μύδια αχνιστά, μύδια σαγανάκι, γυαλιστερές και κυδώνια, μυδομακαρονάδα και μακαρονάδα του ψαρά… Ο κατάλογος δεν έχει τέλος και όλα τα παραπάνω είναι φαγητά και μεζεδάκια που απολαμβάνουμε στη νηστεία αλλά και κάθε φορά που μια ηλιόλουστη μέρα μας "τραβά" προς τα παραλιακά ταβερνάκια! Ωστόσο παρά τη νοστιμιά τους, τα μύδια και τα λοιπά οστρακοειδή και θαλασσινά θέλουν λίγο παραπάνω προσοχή για να μη μας δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, όπως τροφική δηλητηρίαση.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Tags