Follow us

Πότε είναι ασφαλές να τρώμε μύδια και άλλα όστρακα; Ο κανόνας του "ρ"

Όχι μόνο στη νηστεία αλλά όλο το καλοκαίρι, τα θαλασσινά "τραβιούνται". Τι να προσέχουμε όμως για να μην κινδυνεύσουμε από τροφική δηλητηρίαση;

seafood iStock

Μύδια αχνιστά, μύδια σαγανάκι, γυαλιστερές και κυδώνια, μυδομακαρονάδα και μακαρονάδα του ψαρά… Ο κατάλογος δεν έχει τέλος και όλα τα παραπάνω είναι φαγητά και μεζεδάκια που απολαμβάνουμε στη νηστεία αλλά και κάθε φορά που μια ηλιόλουστη μέρα μας "τραβά" προς τα παραλιακά ταβερνάκια! Ωστόσο παρά τη νοστιμιά τους, τα μύδια και τα λοιπά οστρακοειδή και θαλασσινά θέλουν λίγο παραπάνω προσοχή για να μη μας δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, όπως τροφική δηλητηρίαση.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr