Στο λαχταριστό προφίλ της αγαπημένης μας food instagrammer Δήμητρας Γκριτζά (aka missmimifoodie), βρίσκουμε συχνά τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές. H συνταγή της για ζύμη πίτσας όμως είναι η διαχρονικά αγαπημένη μας. Γρήγορη και με τέλεια γεύση, ιδανική για τα βράδια που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις ή για βραδιές με φίλους. Μπορείς να βάλεις όποια toppings σου αρέσουν, αν και είναι εξίσου νόστιμη και μόνο με σάλτσα και τυρί.
Τα υλικά για την πίτσα:
500 γραμ. περίπου αλεύρι
330 ml χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα δοχείο βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να φουσκώνει! Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Μετά από 10´ ρίχνουμε το υγρό νερό-μαγιά στο αλεύρι κ ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό και αφράτο ζυμάρι! Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο για 1 ώρα. Απλώνουμε σε αλευρωμένο ταψί, βάζουμε σάλτσα ντομάτας και τυρί μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 200 για 20’!
Για τη σάλτσα: Χυμό ντομάτας, 2-3 κ.σ. Κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ρίγανη!