Η αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την αλλοίωση των τροφίμων, η εποχιακή λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και η αυξημένη ζήτηση, λόγω μεγάλου αριθμού τουριστών, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ασφάλεια των τροφίμων. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως στις τουριστικές περιοχές, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης τροφικής δηλητηρίασης. Κι αυτή συνήθως οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται χωρίς την τήρηση των απαραίτητων όρων υγιεινής.
Διάβασε 7 συμβουλές κι ένα SOS για να αποφύγεις την τροφική δηλητηρίαση
Πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν άδεια και ο ΕΦΕΤ μας συμβουλεύει πώς θα απολαύσουμε τις διακοπές μας αποφεύγοντας την τροφική δηλητηρίαση.